Noua Zeelandă a înregistrat primul deces cauzat de Covid 19 din ultimele 200 de zile

Noua Zeelandă a înregistrat primul deces cauzat de Covid 19 din ultimele 200 de zile

În vreme ce unele țări – printre care și România – raportează, zilnic, zeci de decese cauzate de Covid19, în Noua Zeelandă chiar și moartea unei singure persoane din cauza bolii a fost o știre tragică și care a făcut înconjurul țării.

Cea care a murit a fost femeie de peste 90 de ani, care suferea și de alte boli care au făcut-o vulnerabilă în fața tulpinii Delta.

A fost primul deces provocat de Covid19 în țara insulară în ultimele 200 de zile. Așa că premierul Noii Zeelande s-a referit public la nefericitul eveniment.

ADVERTISING

„Fiecare deces ne amintește de răul pe care Covid 19 îl poate face când ajunge în comunitatea noastră.

Cetățenii noștri în etate și cei care au deja probleme de sănătate sunt de departe cei mai expuși. Și tocmai de accea lockdown-urile sunt atât de importante pentru a opri răspândirea viruslui”, a precizat premierul Jacinda Ardern, potrivit The Guardian.

Noua Zeelandă a impus încă de la începutul pandemiei restricții foarte dure. Necesitatea izolării la întoarcerea în țară s-a impus încă dinainte să se fi confirmat prezența bolii pe insulă.

ADVERTISING

Și în scurt timp s-a oprit intrarea în țară a aproape tuturor celor care nu sunt cetățeni neo zeelendezi.

Rezultatele au fost remarcabile. La acest moment, spre exemplu, în vreme ce alte state sunt sufocate de numărul mare de pacienți pacienți cu Covid 19, în întreaga Nouă Zeelandă sunt doar 43 de persoane care au diagnostic confirmat de Covid19. Dintre ei, 7 sunt la Terapie Intensivă.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇