Noi evacuări de pe aeroporturi în Franța după alerte cu bombă

Noi evacuări de pe aeroporturi în Franța după alerte cu bombă

Trei aeroporturi franceze, precum şi aeroportul franco-elveţian Basel-Mulhouse au fost evacuate marţi în urma unor noi ameninţări cu bombă.

Platformele din Bordeaux, Metz şi Tours au trebuit să fie evacuate, dar aceste incidente s-au încheiat la începutul după-amiezii, informează AFP, citând surse aeroportuare.

În schimb, aeroportul Basel-Mulhouse, situat pe teritoriul francez în apropiere de graniţa cu Elveţia, a trebuit să fie evacuat la mijlocul după-amiezii, a anunţat prefectura Haut-Rhin pe reţeaua de socializare "X" (ex -Twitter).

ADVERTISING

"Geniştii sunt la faţa locului pentru a îndepărta orice îndoială", a spus prefectura, fără a preciza când ar putea fi reluate zborurile.

La sfârşitul după-amiezii, în jur de zece zboruri către această infrastructură au fost anulate şi alte două au fost deviate. Opt plecări au fost anulate.

Aeroportul Basel-Mulhouse, care a făcut deja obiectul a două evacuări săptămâna trecută, este unul dintre cele mai mari aeroporturi franceze şi al treilea din Elveţia, după Zurich şi Geneva. În 2022, a înregistrat un trafic de 7 milioane de pasageri.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, aproape 70 de alerte false de bombă au vizat aeroporturi franceze, trimise "aproape fiecare de la aceeaşi adresă de e-mail situată în Elveţia", a declarat duminică ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune, adăugând că, în total, "peste 60 de anchete vizând toate locurile au fost lansate".

Franţa a ridicat la maxim nivelul de alertă al planului Vigipirate împotriva atentatelor de la asasinarea în 13 octombrie a profesorului Dominique Bernard în faţa liceului său din Arras (Pas-de-Calais) de către un tânăr cunoscut pentru radicalizare islamistă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇