Noi detalii despre tragedia din Baltimore: Nava care a lovit podul a transmis un semnal SOS și nu e la prima coliziune. Guvernator: Oamenii căzuți în apă sunt eroi

Noi detalii despre tragedia din Baltimore: Nava care a lovit podul a transmis un semnal SOS și nu e la prima coliziune. Guvernator: Oamenii căzuți în apă sunt eroi

Nava responsabilă pentru prăbuşirea podului din Baltimore avea o ”problemă electrică”.

Un pod din Baltimore, Maryland, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit marţi, după ce un cargobot a intrat în coliziune cu acesta.

”Putem confirma că echipajul a informat autorităţile cu privire la o problemă de alimentare electrică”, a precizat într-o conferinţă de presă guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, citat de The Guardian.

Pentru că nava cu probleme a lansat un semnal SOS, s-a putut reduce traficul rutier pe pod.

Cine erau victimele

În acest moment, mai sunt căutate şase persoane care au căzut în apă, după ce s-a prăbuşit podul.

ADVERTISING

Este vorba despre muncitori care astupau gropi în carosabil.

La momentul accidentului, opt muncitori au căzut în apă. Doi au fost recuperaţi deja: unul a fost spitalizat în stare critică, iar altul a fost salvat fără probleme grave.

Guvernatorul Maryland-ului spune că muncitorii prezenţi pe pod au auzit semnalele emise de navă şi au oprit maşinile în trafic.

”Aceste persoane sunt eroi”, a declarat Wes Moore.

Nava a mai fost implicată într-o coliziune

Ancheta se orientează astfel către pista accidentului, după ce divizia din Baltimore a FBI a declarat că „nu există nicio informație specifică și credibilă care să sugereze vreo legătură cu terorismul în acest moment”.

ADVERTISING

Şi Alejandro Mayorkas, secretarul Departamentului pentru Securitate Internă, a subliniat că coliziunea nu pare a fi un act intenționat: „Nu există indicii că acesta a fost un act intenționat și evaluăm impactul asupra portului Baltimore”.

Brandon M. Scott, primarul orașului Baltimore, a declarat stare de urgență locală, ca răspuns la prăbușirea podului.

Culmea este că aceeaşi navă de marfă a mai fost implicată într-o coliziune, în portul Anvers, din Belgia, în 2016. Potrivit Vessel Finder și arhivei de incidente maritime Shipwrecklog, nava Dali părăsea terminalul de containere din Anvers îndreptându-se spre Bremerhaven. Prova ei s-a învârtit, făcând ca pupa să zgârie partea laterală a cheiului, distrugând semnificativ câțiva metri ai carenei. Accidentul nu s-a soldat cu victime sau poluare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇