New York Post anunță că a fost piratat, după postări care îndemnau la asasinarea președintelui Joe Biden

New York Post anunță că a fost piratat, după postări care îndemnau la asasinarea președintelui Joe Biden

Tabloidul New York Post a declarat joi că a fost „piratat” de unul dintre angajaţii săi, după publicarea unor articole şi a unor tweet-uri care îndemnau la asasinarea unor personalităţi politice, între care preşedintele american Joe Biden, relatează AFP.

„New York Post a fost piratat”, a comunicat tabloidul după ce şi-a reluat controlul asupra propriului cont de Twitter.

„Ancheta New York Post arată că acţiunile neautorizate au fost comise de un angajat şi noi luăm măsurile potrivite”, a declarat cotidianul de orientare conservatoare într-un comunicat transmis AFP.

ADVERTISING

Tweet-uri care îndemnau la asasinarea lui Joe Biden şi a alesei democrate de New York, Alexandria Ocasio-Cortez, fuseseră publicate în cursul dimineţii, adoptând formatul obişnuit al tweet-urilor acestei filiale a News Corp, imperiul mediatic al miliardarului de origine australiană Rupert Murdoch.

Un tweet care utiliza injurii rasiste împotriva primarului afro-american al New York-ului, Eric Adams, includea un link spre un articol de pe site cu acelaşi titlu ca tweet-ul, a relevat jurnalistul David Mack, de la BuzzfeedNews.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Angajatul respectiv a fost concediat", a afirmat "New York Post" în comunicatul său, precizând că "a retras imediat în cursul dimineţii conţinutul ignobil şi condamnabil de pe site-ul nostru web şi din conturile noastre de pe reţelele sociale".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇