Neplătiți din 2020, angajaţii Companiei de Consolidări au protestat lângă clădirile pe care le repară: ”Ne cerem drepturile! Vrem dreptate și respect!” (Foto)

Neplătiți din 2020, angajaţii Companiei de Consolidări au protestat lângă clădirile pe care le repară: ”Ne cerem drepturile! Vrem dreptate și respect!” (Foto)

Mai mulți muncitori de la Compania Municipală de Consolidări protestează în fața unor clădiri din Centrul Vechi la care lucrează, nemulțumiți că n-au fost plătiți deloc în acest an și că nu știu ce le va aduce ziua de mâine.

Oamenii au ieșit în fața clădirilor cu pancarte pe care scrie ”Consolidăm, nu ne jucăm”, ”Ne cerem drepturile salariale!”, ”Vrem dreptate și respect” și ”Protestul foamei”.

La solicitarea SpotMedia.ro, directorul adjunct al companiei municipale, Laurențiu Moater, a precizat că ”Protestul foamei” este o formulare care nu indică o grevă a foamei.

ADVERTISING

”Înțelegem că primăria nu a avut bani. Am avut parteneri de dialog la primărie, doar că nimeni nu ne-a putut spune când se va debloca situația. Și ceea ce vor oameni este un orizint clar de timp.

Nu ne așteptăm la minuni. Dar dacă, să spunem, s-ar achita măcar salariile până la nivelul lunii martie, eu sunt convins că oamenii ar înțelege și ar continua să lucreze”, a precizat Laurențiu Moater.

Directorul adjunct de la Consolidări a explicat anterior pentru SpotMedia.ro că, în ultimele luni, compania a lucrat cu doar circa 250 de oameni din cei peste 600 pe care îi are angajați.

ADVERTISING

Și că n-a mai plătit furnizorii de materiale din septembrie.

În context, compania ar fi ajuns aproape de fundul sacului și nu mai are nici măcar cu ce să își păzească șantierele.

Și, evident, nici nu își poate termina lucrărările de consolidare care sunt aproape de final, cum ar fi cele de la un bloc de la Strada Biserica Enei sau la unul de pe Știrbey Vodă.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇