Muzeul Luvru, închis din motive de securitate UPDATE Și Palatul Versailles a fost evacuat din cauza unei alerte cu bombă (Video)

Muzeul Luvru, închis din motive de securitate <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Și Palatul Versailles a fost evacuat din cauza unei alerte cu bombă (Video)

Muzeul Luvru din Paris a fost închis, sâmbătă, din motive de securitate, vizitatorii fiind evacuați din incintă.

Conducerea instituției a primit mesaje referitoare la alerte cu bombă, a aflat BFMTV de la o sursă din Poliție.

Forțele de ordine au efectuat, sâmbătă la prânz, o verificare a perimetrului și toți turiștii au fost evacuați.

Muzeul a anunțat pe X (fostul Twitter) că va rămâne închis pentru întreaga zi.

ADVERTISING

“Din motive de securitate, muzeul Luvru își închide porțile, astăzi, sâmbătă, 14 octombrie. Persoanele care și-au rezervat o vizită în cursul zilei de azi vor primi o rambursare”, a fost mesajul postat pe X.

Ulterior, autorităţile franceze au evacuat și Palatul Versailles din cauza unei alerte cu bombă, transmite AFP. O sursă din poliţie a precizat că s-a primit un mesaj anonim pe website-ul moncommissariat.fr. Palatul Versailles va rămâne închis până la finalul zilei.

Deciziile vin în contextul în care Franța se află la cel mai înalt grad al alertei teroriste, și a mobilizat 7.000 de militari din forţa Sentinelle, după ce un presupus islamist radical a ucis un profesor și a rănit alți trei într-un liceu din nordul țării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇