Moscova avertizează SUA, NATO și Ucraina: Orice acțiune legată de Transnistria ar fi un atac direct asupra Rusiei

Moscova avertizează SUA, NATO și Ucraina: Orice acțiune legată de Transnistria ar fi un atac direct asupra Rusiei

Rusia a avertizat SUA, țările NATO și autoritățile ucrainene împotriva oricărei acțiuni legate de Transnistria. Moscova spune că acțiunile împotriva trupelor sale de acolo ar fi un atac direct asupra Rusiei.

”În legătură cu acumularea semnificativă de personal și echipament militar ucrainean în apropiere de granița dintre Ucraina și Transnistria, desfășurarea de artilerie pusă în poziție de tragere și numărul crescut la un nivel fără precedent de zboruri ale dronelor ucrainene deasupra teritoriului Transnistriei, avertizăm SUA, NATO și pe acoliții lor ucraineni să nu întreprindă acțiuni aventuroase.

ADVERTISING

Orice acțiune care reprezintă o amenințare la adresa securității compatrioților, a forțelor de menținere a păcii și a armatei va fi considerată un atac asupra Rusiei”, a transmis Ministerul de Externe al Rusiei, citat de The Guardian.

Avertismentul de astăzi a venit la o zi după ce Ministerul rus al Apărării a afirmat că Ucraina plănuiește să invadeze regiunea separatistă Transnistria după o operațiune sub steag fals.

Ministerul rus a susținut, joi, că Ucraina – care se învecinează cu Moldova – reprezintă „o amenințare directă” pentru trupele ruse din regiunea rusofonă.

ADVERTISING

Guvernul Republicii Moldova a respins acuzația, cerând „calm și ca informațiile să fie primite de către public din surse oficiale și credibile ale Republicii Moldova”.

Totodată, agenția de știri rusă Tass l-a citat pe ministrul adjunct de Externe rus Mihail Galuzin, spunând că Occidentul a ordonat guvernului de la Chișinău să oprească orice interacțiune cu autoritățile transnistrene susținute de Moscova.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇