Monica Iacob-Ridzi a fost reabilitată de Înalta Curte

Monica Iacob-Ridzi a fost reabilitată de Înalta Curte

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea de reabilitare judecătorească a fostului ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

Ea și-a ispășit pedeapsa și a cerut ca întreaga condamnare să-i fie ștearsă din cazierul judiciar.

Instanța a aprobat cererea. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

Magistraţii au precizat că, după ce această hotărâre rămâne definitivă, încetează decăderile şi interdicţiile rezultate din condamnare. 

ADVERTISING

”După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se vor efectua menţiuni corespunzătoare pe ambele exemplare ale hotărârii judecătoreşti prin care s-a pronunţat condamnarea pentru care s-a dispus reabilitarea.

Încetează decăderile, interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din condamnare. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea cererii de reabilitare rămân în sarcina statului”, se arată în minuta instanţei.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare în anul 2015, pentru abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual şi participaţie improprie de acces fără drept la un sistem informatic.

ADVERTISING

Ea a fost judecată în dosarul „2 Mai” despre evenimentul organizat de Ministerul Turismului în anul 2009, de Ziua Națională a Tineretului.

Alături de Ridzi, în acelaşi dosar, au fost judecate şi condamnate alte 11 persoane, foşti angajaţi ai ministerului Tineretului, administratori de firme, colaboratori.

Procurorii au acuzat-o că a adus un prejudiciu ministerului de peste 600.000 de euro prin plata către unele companii preferențiale a unor servicii fictive.

Monica Iacob Ridzi a stat în închisoare 2 ani și 8 luni. A fost eliberată condiţionat în noiembrie 2017.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇