Ministerul Apărării de la Chișinău: Nu există indicii care ar arata că Republica Moldova este în pericol

Ministerul Apărării de la Chișinău: Nu există indicii care ar arata că Republica Moldova este în pericol

Reprezentanții Ministerului Apărării de la Chişinău au anunțat că nu există indicii potrivit cărora Republica Moldova este în pericol și au precizat că în prezent sunt evaluate constant riscurile de securitate.

Reacția ministerului de la Chișinău survine după ce ziarul britanic The Times a publicat un articol potrivit căruia Rusia ar intenționa să deșchidă un nou front împotriva Ucranei, context în care este posibil ca în viitorul apropiat să aibă loc un atac asupra Republicii Moldova.

"Toate instituțiile statului sunt în regim de alarmă încă de la începerea războiului din Ucraina și monitorizează atent situația. În acest moment, nu există indicii care ar arăta că Republica Moldova este în pericol. Aceste constatări sunt împărtășite nu doar de autoritățile moldovenești, dar și de principalii noștri parteneri internaționali. Evaluăm constant riscurile de securitate și vom comunica publicului orice modificare de situație", a declarat pentru ProTV Moldova purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

ADVERTISING

The Times a scris, la sfârșitul săptămânii trecute, că există mai multe indicii cu privire la pregătirea unui atac asupra Republicii Moldova. Invadarea acestei țări prin Transnistria le-ar permite trupelor ruse să atace Ucraina dinspre vest și să facă joncțiunea cu Odesa, pentru a controla flancul sudic al frontului.

"Credem că Kremlinul a luat deja decizia de a ataca Moldova. Soarta Moldovei va fi crucială. Dacă rușii încep să preia controlul, vom fi o țintă mai ușoară din punct de vedere militar, iar amenințarea la adresa Ucrainei va fi existențială", a spus o sursă citată de ziarul britanic.

ADVERTISING

Potrivit The Times, Rusia ar urma să se folosească de un pretext pentru invadarea Republicii Moldova.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a avertizat, în aprilie, că invadarea Ucrainei de către Rusia "a fost doar începutul" şi că Putin urmărește "să captureze alte ţări".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇