Militanţii Hamas au lansat zeci de rachete spre Israel, după ce atacurile aeriene au ucis comandanţi ai grupării

Militanţii Hamas au lansat zeci de rachete spre Israel, după ce atacurile aeriene au ucis comandanţi ai grupării

Militanţii Hamas au lansat zeci de rachete spre Israel, după ce atacurile aeriene israeliene au ucis comandanţi ai grupării şi au doborât un bloc turn din Gaza.

Turnul, a treia clădire înaltă distrusă în ultima săptămână de atacurile aeriene, găzduia al-Aqsa TV, post condus de Hamas.

Au fost lovite mai multe ţinte din sudul Israelului, iar de la începutul recentelor violenţe, luni, au murit cel puţin 70 de oameni, relatează BBC.

Potrivit oficialilor, cel puţin 65 de persoane din Gaza, inclusiv 14 copii, şi şapte din Israel au fost ucise.

ADVERTISING

Luptele au izbucnit după săptămâni în care tensiunile au crescut între israelieni şi palestinieni, în Ierusalimul de Est, care au culminat, weekendul trecut, cu ciocniri de stradă.

Violenţele din zonele israeliene cu populaţie evreiască şi arabă s-au soldat miercuri seară cu aproximativ 375 de arestări, a transmis poliţia israeliană, iar 36 de ofiţeri au fost răniţi.

Presa locală a scris că mai mulţi evrei, dar şi arabi au fost atacaţi de grupuri, unele extremiste, în oraşe israeliene.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu, care a ţinut un discurs miercuri noapte, a spus că plănuieşte să trimită armata pentru a ajuta poliţia să menţină ordinea în oraşele în care au loc violenţe.

ADVERTISING

Netanyahu a spus că guvernul său se va folosi de toată puterea pe care o are pentru a proteja Israelul de inamicii din afara ţării şi de revoltele din interior.

Citește un interviu pe această temă cu Iulian Fota, director-general al Institutului Diplomatic Român

Iată și ce crede jurnalistul și scriitorul israelian Nadav Eyal că se află în spatele escaladării conflictului israeliano-palestinian și de ce forțează Hamas lucrurile

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇