Mai mulţi milionari care susţin majorarea taxelor pentru bogaţi au organizat proteste în New York şi Washington, inclusiv acasă la Jeff Bezos (Foto&video)

Mai mulţi milionari care susţin majorarea taxelor pentru bogaţi au organizat proteste în New York şi Washington, inclusiv acasă la Jeff Bezos (Foto&video)

Milionari americani care susţin majorarea taxelor pentru bogaţi au organizat luni proteste în New York şi Washington, inclusiv la locuinţele lui Jeff Bezos.

Protestele sunt organizate de grupul Patriotic Millionaires, ai cărui membri au venituri anuale de peste 1 milion de dolari sau active în valoare de peste 5 milioane de dolari, transmite CNBC.

Grupul a lansat, luni, campania Tax Day, care a inclus transportarea unor panouri mobile în faţa caselor lui Bezos din New York şi Washington.

Liderii Patriotic Millionaires au organizat un grup de până la 30 de protestatari pentru a manifesta în faţa locuinţei lui Bezos din New York, cu o pancartă pe care scria ” Cut the bullsh-t. Tax the rich.”

Context

Protestul din faţa casei lui Bezos a avut loc în contextul în care preşedintele Joe Biden şi parlamentarii democraţi vor să mărească taxele impuse corporaţiilor şi persoanelor cu venituri de peste 400.000 de dolari, pentru finanţarea programului de investiţii în infrastructură, în valoare de 2.000 de miliarde de dolari.

ADVERTISING

Biden a declarat recent că vrea să mărească taxa pentru corporaţii de la 25 la 28% şi impozitul pe venit de la 37 la 39,6%. Republicanii nu sunt de acord cu majorarea taxelor pentru finanţarea investiţiilor în infrastructură.

Vezi și Spre deosebire de Donald Trump, Joe Biden şi-a publicat declaraţia fiscală


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇