Mii de curse aeriene au fost anulate sau au întârzieri în toată lumea, din cauza Omicron

Mii de curse aeriene au fost anulate sau au întârzieri în toată lumea, din cauza Omicron

Peste 2.500 de curse aeriene au fost anulate în cursul zilei de luni, iar alte câteva mii au întârzieri, la nivel internaţional, din cauza restricţiilor impuse de numeroase ţări pentru limitarea răspândirii tulpinii Omicron a virusului SARS-CoV-2, informează CNN.

Dintre cele peste 2.500 de zboruri anulate, 1.000 sunt curse care fac legături cu aeroporturi din Statele Unite, potrivit site-ului de profil FlightAware.com. Alte peste 9.000 de zboruri au întârzieri, la nivel internaţional.

În ultimele zile, la nivel mondial au fost anulate peste 6.000 de curse aeriene.

ADVERTISING

Companiile care au anulat cele mai multe zboruri sunt United Airlines, Alaska Airlines, Delta Airlines şi British Airways.

Duminică, în Statele Unite au fost anulate 1.200 de curse aeriene, iar aproximativ 5.000 au avut întârzieri.

Un avion al companiei Delta care se deplasa din Seattle spre Shanghai a fost întors din drum, în urmă cu câteva zile, din cauza noilor măsuri antiepidemice aplicate de China, conform agenţiei Associated Press. Compania Delta a făcut o sesizare la Consulatul Chinei din San Francisco.

ADVERTISING

Numeroase ţări au fost nevoite să impună restricţii antiepidemice suplimentare din cauza răspândirii tulpinii Omicron a coronavirusului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇