Rectorul de la Politehnică, Mihnea Costoiu, condamnat în cazul Cutezătorii, cu prejudiciu de 10 milioane de euro

Rectorul de la Politehnică, Mihnea Costoiu,  condamnat în cazul Cutezătorii, cu prejudiciu de 10 milioane de euro

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica București, a fost condamnat joi, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Baza Cutezătorii.

Decizia Înaltei Curți poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile.

Astfel, ICCJ ”condamnă pe inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin (...), la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, se arată în decizie.

Judecătorii au mai hotărât să suspende ”executarea pedepsei de 3 ani închisoare, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani”.

ADVERTISING

În plus, judecătorii au dispus ca, în perioada de încercare ”Mihnea Costoiu trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul ADP - Sector 1 sau Arhiepiscopia Bucureştilor”, informează Agerpres.

Totodată, a fost menținut sechestrul pus până la concurenţa sumei de 267.577 de euro asupra mai multor bunuri, iar Mihnea Costoiu este obligat să plătească 145.000 de lei cheltuieli judiciare.

Costoiu a fost trimis în judecată de DNA în martie 2018 fiind acuzat că, în 2009, în calitate de secretar de stat în Ministerul Educației, condus la acea vreme de Ecaterina Andronescu, a semnat un document care a prejudiciat ministerul cu 10,79 milioane de euro, prin închirierea bazei sportive școlare Cutezătorii către fundația lui Dinu Pescariu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇