Mihai Șora a semnat petiția Declic care cere anchetă corectă în Dosarul 10 August

Mihai Șora a semnat petiția Declic care cere anchetă corectă în Dosarul 10 August

Comunitatea Declic a lansat o petiție prin care cere anchetă corectă în dosarul 10 august, clasat de curând de DIICOT.

Dosarul 10 August a fost clasat parțial de DIICOT

Filosoful Mihai Șora, în vârstă de 103 ani, a anunțat că a semnat petiția. El își îndeamnă urmăritorii din mediul online să facă același lucru.

”Dragi prieteni, am semnat.

Pentru că am fost acolo, în Piața Victoriei, în ziua de #10august, și am văzut cu ochii mei ce s-a întâmplat. Pentru că vreau o Justiție demnă de acest nume.

Pentru că Dreptatea nu este negociabilă, nici nu poate sta ascunsă în cămară. Pentru că nu mi-am pierdut cu totul încrederea în magistrații români.

ADVERTISING

Semnați, dragii mei. Este esențial să alcătuim o masă critică, să rămânem în continuare fermi, calmi și cu mintea limpede”, a scris Șora într-o postare pe Facebook, unde a atașat link-ul către această campanie.

https://www.facebook.com/mihaisora/posts/3188663164523011?__xts__[0]=68.ARBo9mcIeTj1jRXw3hJKjjy1uUPtvSJ_DcOEeJj-f0Kow1NjNgSbOYo3AjCB_0_uNCSjYgC4rQxNfdKMQfC_cSA5zeFFPKBIq6DPrJD-UuaWpQAbKS7WOUcqYjX68en0uPoiCzGENbi5XaovJPNxSZFFtrkftE-9awBwREdCbw2Ao1NUoUQ0m6xfLkfeL7hf6_sIF_4T4axpeVTpbWWObqt2z6x4EtHf4yI5PvJuOo7oS2g4_Fy4cZ4sRipV57jhQHmiKKZlPQ1siCNvSg-bDoSUFeqBj1ASDJFH1N3Y38remouY8-49aI5QVuScgY3aPr87DGCt_haYILSzjjZIALTE0Q&__tn__=-R
ADVERTISING

Petiția

Documentul îi este adresat procurorului general al României, Gabriela Scutea.

Prima reacție a procurorului general Gabriela Scutea după ce DIICOT a clasat Dosarul 10 August

”Doamnă procuror general, noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să analizați și să infirmați soluția de clasare a dosarului 10 august. Pentru a mai avea încredere în justiție, vrem să vedem o anchetă temeinică și imparțială, care să descopere vinovații pentru represiunea din 10 august. Altfel, riscăm ca ancheta 10 august să devină un nou dosar ”fără vinovați”, precum dosarele Revoluției și Mineriadei”, se arată în textul petiției.

ADVERTISING

Inițiatorii susțin că motivele invocate în clasarea DIICOT, precum faptul că manifestanții pașnici au fost complici la violențe, sunt inadmisibile.

”DIICOT a anunțat public că i-a scos de sub urmărire penală pe șefii din Jandarmerie, care ar fi comandat jandarmilor din Piața Victoriei să intervină abuziv.

Procurorii DIICOT susțin că protestatarii pașnici au fost ”complici” și sunt vinovați pentru că au fost gazați ori bătuți. O asemenea argumentație încalcă dreptul la protest pașnic, garantat prin Constituție. Să acuzi femei, copii și bătrâni gazați ori agresați de jandarmi că și-au exprimat public opinia, în Piața Victoriei, pe 10 august 2018, este inadmisibil.

De aceea, considerăm că este necesară reluarea anchetei și soluționarea dosarului în baza probelor, a mărturiilor celor prezenți, nu pe baza unor opinii personale ale procurorului de caz”, se mai arată în text.

Până acum, au semnat peste 38.000 de persoane.

Puteți semna petiția AICI.

Citește mai multe despre acest subiect:

După decizia DIICOT, Cucoș ar trebui să fie pus la loc, șeful Jandarmeriei e nevinovat. Cum se îngroapă Dosarul 10 august

Dosar 10 August: DIICOT invocă ”credinţa sinceră” şi dispoziţii CEDO pentru intervenţia în forţă a jandarmilor

DIICOT, în Dosarul 10 August: A existat o complicitate morală a protestatarilor paşnici, s-au amuzat de cei violenți. Victimele colaterale nu au fost şi inocente

Adevărul despre 10 August: Ce a clasat de fapt DIICOT. Acuzațiile procurorilor militari care au fost anulate – Document exclusiv

Augustin Lazăr, despre clasarea parțială a dosarului 10 august: Marile dosare sunt din nou blocate sub controlul celor interesați

Singura șansă a dosarului 10 august. Partea goală și partea plină a paharului. De ce mai există DIICOT?

Vlad Gheorghe, manifestant bătut în 10 august: “Soluția este o mârșăvie! Nu am fost niciodată audiat de procurorii DIICOT”

Prima reacție a lui Orban la decizia DIICOT privind Dosarul 10 August: Nu îmi cereţi să dau ordine procurorilor-şefi!

După decizia DIICOT, Cucoș ar trebui să fie pus la loc, șeful Jandarmeriei e nevinovat. Cum se îngroapă Dosarul 10 august

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇