Mihai Șora a fost înmormântat cu onoruri militare pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu (Video)

Mihai Șora a fost înmormântat cu onoruri militare pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu (Video)

Mihai Şora a fost înmormântat, marţi, cu onoruri militare, pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu.

Şora va odihni între parcela scriitorilor şi parcela Academiei Române.

Mihai Şora a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani. O slujbă religioasă a avut loc la Biserica Albă din Bucureşti.  

Mircea Dumitru, vicepreşedinte al Academiei Române, a spus la slujbă: "Academia Română a primit cu profundă întristare vestea despre trecerea la cele veşnice a filosofului şi eseistului Mihai Şora, membru de onoare al Academiei Române, una dintre cele mai distincte şi originale voci în filosofia română contemporană". 

ADVERTISING

Scriitorul Tudorel Urian a afirmat: "Mihai Şora este un om fericit. Mă uit în această sală şi văd o grămadă de oameni pe care i-am cunoscut împreună cu el din toate sferele societăţii şi vieţii culturale. Mihai Şora este în inimile tuturor". 

Fiul scriitorului, Tom Şora, venit din Germania la comemorarea tatălui său, a ţinut să spună câteva cuvinte. "Am aflat de moartea tatălui meu cu totul întâmplător. O cunoştinţă a surorii mele a citit pe Facebook că a murit tatăl meu. Sora mea, seara, mi-a spus că a murit tatăl nostru. Deci nu am fost înştiinţat că a murit.

ADVERTISING

Relaţia noastră, a familiei noastre cu tatăl nostru, a fost sistematic împiedicată în ultimii zece ani. Nu am putut lua legătura cu el nici telefonic, nici prin email, eram cenzurat. Acum trei ani am venit neanunţat, spontan, la demonstraţiile din Piaţa Victoriei. Şi în Piaţă am vorbit cu tatăl meu şi, printr-o minune, am reuşit să ne întâlnim de două ori într-un local, nu acasă, şi a fost cred că destul de bine.

Am sperat că relaţia se va normaliza", a afirmat acesta.

Printre cei care au fost prezenţi la slujba de înmormântare s-au aflat: Ana Blandiana, Mircea Dumitru, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, Theodor Paleologu, Mona Muscă, primarul Timişoarei Dominic Fritz, deputatul Iulian Bulai, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, Sergiu Nistor, consilier prezidenţial. 

Slujba de inmormantare a academicianului Mihai Sora, Biserica Alba, marti, 28 feb. 2023

Slujba de inmormantare a academicianului Mihai Sora, Biserica Alba, marti, 28 feb. 2023

Publicată de Biserica Albă pe Marţi, 28 februarie 2023

Primăria Bucureşti prin Administraţia Cimitirelor a atribuit un loc de înhumare în Cimitirul Bellu pentru Mihai Şora.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇