Un membru al Congresului american a fost diagnosticat cu Covid după ce s-a vaccinat

Un membru al Congresului american a fost diagnosticat cu Covid după ce s-a vaccinat

Democratul Stephen Lynch, reprezentant al statului Massachusetts în Congresul american, a fost diagnosticat cu COVID-19 după ce a fost vaccinat, a anunţat un purtător de cuvânt.

Lynch a primit rezultatul pozitiv al testului vineri după-amiază şi este asimptomatic, anunță CNN.

Democratul s-a testat după ce, săptămâna trecută, un membru al echipei sale din biroul din Boston a fost disgnosticat cu boala.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Lynch s-a izolat şi va vota prin împuternicire în Congres săptămâna aceasta.

ADVERTISING

El a primit şi a doua doză a vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer şi a fost testat negativ înainte de a participa la învestirea lui Joe Biden din 20 ianuarie. Nu a fost precizat când a primit Lynch fiecare dintre cele două doze.

Vaccinurile anti-COVID previn dezvoltarea bolii, dar nu previn complet contaminarea. Dacă o persoană este testată pozitiv şi nu prezintă simptome înseamnă că vaccinul a funcţionat aşa cum era prevăzut. Dacă o persoană este testată pozitiv la câteva săptămâni după ce a primit a doua doză poate fi pentru că vaccinul nu a avut suficient timp să îşi facă efectul complet.

ADVERTISING

Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a precizat anterior că, în general, este nevoie de câteva săptămâni pentru a se ajunge la imunitate după vaccinare. 

Lynch nu este singurul membru al Congresului care este testat pozitiv în ultimele săptămâni. După revolta din 6 ianuarie de la Capitoliu, mai mulţi oficiali şi poliţişti au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Luna aceasta, alţi trei democraţi au fost diagnosticaţi după ce s-au adăpostit în acea zi cu membri ai Congresului care nu au purtat mască.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇