Medvedev vorbește despre o nouă Românie Mare și „consecințe mai puțin amuzante”

Medvedev vorbește despre o nouă Românie Mare și „consecințe mai puțin amuzante”

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, condus de Vladimir Putin, spune că aderarea mai rapidă a Republicii Moldova la UE este posibilă prin crearea „noii Românii Mari”.

Publicitate

"Republica Moldova a intrat în lunga coadă pentru aderarea la UE, întinsă pe parcursul a zeci de ani (...) Dar există o altă cale de a obţine aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari", spune Medvedev pe contul său de Telegram.

El a acuzat politicienii români că "fac dansuri politice în jurul Moldovei".

"Prima şedinţă comună a parlamentelor moldovean şi român a fost finalizată prin faptul că legislatorii au dansat ţinându-se de mână. A părut destul de amuzant", a spus Medvedev. "Cu toate acestea, consecinţele pot fi mult mai puţin amuzante".

Publicitate

Dmitri Medvedev a făcut referire la şedinţa comună a Parlamentelor României şi Moldovei ce a avut loc săptămâna trecută. Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României s-au reunit în şedinţă comună, iar la finalul şedinţei a fost adoptată o Declaraţie comună a celor două Legislative.

Preşedintele Republicii Moldova a deschis şedinţa comună care a avut loc la Chişinău, la o zi după ce Moldovei i-a fost acceptat statutul de candidat la Uniunea Europeană.

„De-a lungul existenţei noastre, istoria ne-a pus la multe încercări. Multe dintre ele au fost în calea dezvoltării şi atingerii aspiraţiilor noastre de pace şi prosperitate şi au îngreunat evoluţia Republicii Moldova.

Cea mai recentă dintre ele este acest război crunt şi nedrept de la graniţa noastră răsăriteană, care a amplificat multe dintre problemele sistemice ale Republicii Moldova”, a spus Maia Sandu, în deschiderea şedinţei celor două parlamente.

Maia Sandu a mai spus că în ciuda greutăţilor, moldovenii s-au strâns în jurul valorilor precum viaţa, libertatea, democraţia şi au respect pentru umanitate.

Din partea Parlamentului României au fost prezenţi preşedinţii celor două camere - Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu, precum şi liderii de grup, şefii de comisii şi parlamentari de la toate partidele politice parlamentare de la Senat şi Camera Deputaţilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇