Medvedev amenință centralele nucleare din UE: „Incidente sunt posibile și acolo”

Medvedev amenință centralele nucleare din UE: „Incidente sunt posibile și acolo”

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a lansat noi amenințări pentru Occident. Oficialul rus a respins acuzațiile că armata Moscovei ar ataca centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, dar în același timp a avertizat că pot exista incidente și la alte centralele nucleare de pe continent.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc de atacuri asupra facilității de la Zaporojie, în timp ce comunitatea internațională cere o zonă demilitarizată în jurul centralei, bombardată de cinci ori doar joi.

ADVERTISING

„Se pare că scursurile de la Kiev și patronii lor occidentali sunt gata să orchestreze un nou Cernobîl. Rachete și obuze lovesc tot mai aproape de reactoarele centralei nucleare de la Zaporojie.

Ei spun că sunt ale noastre. Este 100% o poveste pentru publicul prost și rusofob din Vest. Dar țineți minte! Sunt centrale nucleare și în UE. Și incidente sunt posibile și acolo”, a scris Medvedev pe Telegram, citat de Moscow Times.

Odată privit ca pro-occidental, Medvedev, actualmente vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a avut numeroase declarații publice pline de amenințări de la începutul războiului în Ucraina. În mai, el avertiza Occidentul că dacă mai trimite arme Kievului se poate ajunge la un război nuclear total.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a condus vineri o delegaţie de oficiali ruşi care a vizitat regiunile separatiste din Donbas, estul Ucrainei, făcând apel la strângerea relaţiilor cu Moscova.

Ziua 170 de război: Zelenski îşi ceartă oficialii că vorbesc în plus. Putin l-a demis pe comandantul flotei sale la Marea Neagră


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇