Masca rămâne obligatorie pentru cei care călătoresc cu avionul înspre şi dinspre Germania

Masca rămâne obligatorie pentru cei care călătoresc cu avionul înspre şi dinspre Germania

În ciuda relaxării restricţiilor la nivelul Uniunii Europene începând de luni, pasagerii care călătoresc cu avionul înspre şi dinspre Germania vor fi nevoiţi în continuare să poarte măşti în timpul zborului, potrivit Ministerului de Interne din Berlin.

Măştile de tip FF2 sau măştile medicale trebuie să fie purtate în timpul procesului de îmbarcare şi debarcare, precum şi pe durata zborului, informează DPA.

Măştile pot fi îndepărtate doar pentru a consuma alimente sau băuturi. Copiii sub şase ani sunt exceptaţi de la această regulă.

ADVERTISING

Ministerul a explicat că obligativitatea purtării măştii corespunde noilor recomandări la nivelul Uniunii Europene.

Agenţia pentru Siguranţă Aviatică a UE (EASA) şi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) nu mai recomandă purtarea măştilor în aeroporturi şi în aeronave ca regulă generală începând de luni. Dar dacă măştile sunt obligatorii în ţara de îmbarcare sau în cea de destinaţie, măştile trebuie să fie purtate în timpul zborului.

În Germania, obligativitatea purtării măştilor în avioane şi în timpul călătoriilor cu trenul rămâne în vigoare până pe 23 septembrie. Măştile sunt, de asemenea, obligatorii în transportul public local.

ADVERTISING

Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, şi industria de transport au solicitat renunţarea la obligativitatea purtării măştii în aeronave, trenuri şi autobuze.

Cu toate acestea, guvernul federal nu intenţionează să renunţe la această regulă pentru moment.

Ministrul Sănătăţii Karl Lauterbach (SPD) a explicat că, întrucât numărul cazurilor de coronavirus este în continuare foarte ridicat, ”nu există nicio posibilitatea de a renunţa la măşti în transportul public”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇