Marina columbiană a confiscat cel mai mare narco-submarin din istorie (Foto)

Marina columbiană a confiscat cel mai mare narco-submarin din istorie (Foto)

Marina columbiană a anunţat vineri că a capturat cel mai mare submarin folosit pentru transportul drogurilor din istoria Columbiei, cu o lungime de 30 de metri şi o lăţime de trei metri şi având la bord trei tone de cocaină.

Semi-submersibilul a fost capturat marţi în timp ce se îndrepta spre America Centrală, una dintre cele mai aglomerate rute pentru traficul ilegal de droguri către Statele Unite, care sunt principalul consumator mondial de cocaină columbiană.

Imaginile difuzate de autorităţi arată lunga ambarcaţiune pe apă şi încărcătura sa descărcată pe uscat. Sunt sute de pachete de droguri etichetate „Toyota" (traficanţilor le place să dea un nume livrărilor lor, adesea ales din rândul marilor mărci mondiale). În mijloc, stau trei bărbaţi care au fost reţinuţi.

ADVERTISING

Cei trei suspecţi columbieni arestaţi au declarat că au fost „forţaţi de o organizaţie de trafic de droguri să urce la bord şi să conducă semisubmersibilul spre America Centrală". 

Este cel mai mare narco-submarin identificat de când a început acest tip de captură, în 1993. 

Columbia este cea mai mare ţară producătoare de cocaină din lume.

În trei decenii, marina columbiană a confiscat 228 de astfel de ambarcaţiuni, care pleacă încărcate cu tone de droguri spre SUA sau chiar traversează Atlanticul spre Europa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇