Marian Vanghelie rămâne în libertate sub control judiciar şi poate lua legătura cu fratele său

Marian Vanghelie rămâne în libertate sub control judiciar şi poate lua legătura cu fratele său

Curtea de Apel Bucureşti a respins miercuri contestaţia DNA şi a decis ca fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie să fie cercetat în continuare în libertate, sub control judiciar.

El este cercetat într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu, în legătură cu achiziţii de produse la preţuri supraevaluate.

Procurorii au solicitat în instanţă arestarea a 13 inculpaţi din acest dosar, printre care fostul primar Marian Vanghelie și fratele său, Paul Vanghelie.

ADVERTISING

Pe 15 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a şase oameni de afaceri. Ceilalţi inculpaţi, printre care fostul edil al Sectorului 5 și fratele său au fost plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Ulterior, DNA a făcut contestaţie, respinsă miercuri de Curtea de Apel Bucureşti.

Mai mult, Curtea de Apel Bucureşti a înlăturat din măsura controlului judiciar impus de Tribunalul Bucureşti mai multe interdicţii pentru inculpaţi, Marian Vanghelie având acum voie să se apropie şi să comunice direct cu fratele său, Paul Vanghelie.

ADVERTISING

Conform DNA, la finele anului 2018, Marian Vanghelie, Marian Leonard Petre şi un om de afaceri ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi alte persoane, administratori ai unor societăţi comerciale.

Acesta avea ca scop obţinerea de foloase de către firmele controlate de fostul primar şi implicit de persoanele care au sprijinit grupul prin prejudicierea bugetului SC Economat Sector 5 SRL, unde acţionar majoritar este Consiliul Local Sector 5.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇