Marea Britanie va anunța săptămâna viitoare ce plan are pentru relaxarea restricţiilor legate de COVID-19

Marea Britanie va anunța săptămâna viitoare ce plan are pentru relaxarea restricţiilor legate de COVID-19

Marea Britanie va prezenta în cursul săptămânii viitoare planul său de relaxare a măsurilor de izolare adoptate pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus, a anunţat duminică ministrul Sănătăţii britanic Matt Hancock.

Planul de ieşire din izolare ar putea cuprinde o relaxare a măsurii de distanţare socială la doi metri, care ar permite întreprinderilor să-şi redeschidă porţile la începutul lunii iulie.

Numeroşi angajatori, în principal în sectoarele hotelier şi de divertisment, au indicat că le-ar fi imposibil să-şi reia activităţile dacă această măsură de distanţare este menţinută.

ADVERTISING

"În cursul săptămânii vom anunţa detalii mai ample despre măsurile pe care le putem lua pentru a renunţa la unele măsuri restrictive la începutul lunii iulie şi în special la 4 iulie", a declarat Matt Hancock la BBC.

Întrebat despre ridicarea măsurii de distanţare la doi metri, ministrul sănătăţii a răspuns: "Sper mult să putem să o facem".

El a adăugat că vor exista măsuri de relaxare pentru a permite oamenilor să fie la mai puţin de doi metri unul de altul, limitând totuşi riscul de propagare a COVID-19 şi că vor fi date precizări întreprinderilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Hancock a anunţat de asemenea că oamenii ar putea să-şi comunice coordonatele înainte de a se duce într-un bar sau într-un restaurant. "Eu nu aş exclude desigur această posibilitate", a spus el.

Citește și:

Marea Britanie renunţă la aplicaţia proprie pentru testarea şi urmărirea celor cu COVID-19. Merge pe mâna Apple şi Google

Magazinele abia deschise au fost luate cu asalt. Cozi uriașe la Londra, formate de la 3 dimineața

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇