Marea Britanie trimite încă 6.000 de rachete în Ucraina: Putin a depășit deja pragul barbariei

Marea Britanie trimite încă 6.000 de rachete în Ucraina: Putin a depășit deja pragul barbariei

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, înaintea întâlnirilor la nivel înalt ale NATO și G7, de joi, că Vladimir Putin a trecut deja „linia roșie” când a început să ucidă civili nevinovați, „a trecut deja pragul barbariei”, iar Marea Britanie va ajuta Ucraina cu „încă 6.000 de rachete și multe altele”, pentru a se apăra.

„Un fapt extrem de important pe care întreaga lume l-a aflat acum este că poporul ucrainean va lupta pentru țara lui. Ei cred în țara lor. Își iubesc țara și o vor apăra. Este ceva ce nu știam cu siguranță acum o lună. Acum este absolut clar. Asta a schimbat geopolitica.

ADVERTISING

Înseamnă că avem datoria să-i ajutăm. Avem datoria să-i ajutăm să se protejeze pe ei înșiși și pe cei dragi. Și astfel, Marea Britanie își intensifică din nou (eforturile). Am trimis deja aproximativ 4.000 de arme antitanc. Vom trimite mult mai multe în următoarele zile, încă 6.000 de rachete și multe altele.

Și ideea pe care o voi sublinia astăzi este că (Putin) a trecut deja pragul barbariei în felul în care se comportă. Oamenii vorbesc despre noi linii roșii pentru arme chimice, biologice, tactice nucleare sau orice altceva. Pentru mine, linia roșie a fost deja depășită. Bombardează, fără discriminare, centre civile. Provoacă un număr mare de victime în rândul populației complet nevinovate”, a transmis Boris Johnson, la un post de radio din Marea Britanie, citat de The Guardian.

ADVERTISING

El va propune și noi sancțiuni pentru Rusia, printre care și blocarea completă a rezervelor de aur ale țării.

Război în Ucraina, Ziua 29 - Vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇