Marea Britanie a depăşit pragul de 50.000 de decese cauzate de Covid

Marea Britanie a depăşit pragul de 50.000 de decese cauzate de Covid

Marea Britanie, ţara cel mai grav afectată din Europa de pandemia de coronavirus, a depăşit miercuri pragul de 50.000 de morţi, potrivit bilanţului anunţat de autorităţile sanitare naţionale.

Marea Britanie a raportat miercuri alte 595 de decese, ridicând la 50.365 numărul total al persoanelor decedate din cauza maladiei COVID-19. Această ţară nu mai raportase un număr atât de ridicat în privinţa deceselor zilnice din data de 6 mai, când au fost anunţate 612 decese.

ADVERTISING

"Fiecare persoană decedată reprezintă o tragedie", a reacţionat la televiziunea britanică prim-ministrul Boris Johnson, care a deplâns depăşirea "unui prag trist".

În pofida speranţelor legate de apariţia pe piaţă a unui vaccin eficient în perioada următoare, "încă nu am scăpat din această situaţie", a adăugat el, îndemnându-i pe britanici să continue să respecte regulile impuse pentru a limita propagarea virusului SARS-CoV-2.

ADVERTISING

Numărul de 50.365 de morţi comunicat de autorităţile sanitare a fost obţinut prin luarea în calcul a deceselor survenite în primele 28 de zile după un test pozitiv la COVID-19.

Bilanţul publicat de Biroul pentru Statistică Naţională din Marea Britanie (Office for National Statistics - ONS), bazat pe certificatele de deces care menţionează noul coronavirus drept cauză a morţii - fără ca maladia COVID-19 să fi fost neapărat confirmată prin intermediul unui test -, indică 61.648 de decese în această ţară, în creştere cu 1.597 în ultima săptămână.

ADVERTISING

În faţa celui de-al doilea val al epidemiei, Guvernul britanic a decretat un nou lockdown în Anglia pentru o lună, care ar trebui să se încheie pe 2 decembrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇