În acest weekend sunt organizate maratoane de vaccinare la Cluj, Ploieşti şi Timişoara (aici e vorba de a doua ediţie).
Maratonul de la Cluj Napoca este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu”.
"Maratonul vaccinării anti-COVID-19, care se va desfăşura la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca şi la care vor participa aproximativ 600 de voluntari - medici, asistenţi medicali, rezidenţi şi studenţi ai UMF "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca, a început vineri, 14 mai, la ora 16:00 şi se va încheia luni, 17 mai, la ora 8:00.
Timp de trei zile şi trei nopţi, atât clujenii, cât şi cei din alte localităţi se vor putea vaccina cu serul Pfizer-BioNTech, fără programare, în cadrul Maratonului Vaccinării - Împreună pentru Cluj!.
De asemenea, se vor putea vaccina şi cetăţenii Uniunii Europene, ai Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, precum şi cetăţenii străini cu şedere legală pe teritoriul României", se arată într-un comunicat remis de UMF Cluj.
Conform sursei citate, la Sala Polivalentă BT Arena vor fi amenajate 20 de cabinete de vaccinare, care vor asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele interesate.
"Nu va fi necesară programarea, cei interesaţi trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare doar cu cartea de identitate. Pentru că vaccinul Pfizer-BioNTech se poate administra celor cu vârsta de peste 16 ani, minorii trebuie să aibă asupra lor acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal. Rapelul se va administra după 21 de zile, în perioada 4-7 iunie, tot la BT Arena", se mai arată în comunicat.
Maraton şi la Ploieşti
La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc un Maraton al Vaccinării antiCovid și la Ploiești.
Centrul de vaccinare va fi deschis pe stadionul Ilie Oană din oraș.
Evenimentul se desfășoară începând de vineri, 14 mai, de la ora 14:00 şi până duminică, 16 mai, ora 20:00. Programul va fi non-stop!
Aici vor fi deschise, pe perioada zilei, patru fluxuri de vaccinare. În timpul nopţii, vor funcţiona două fluxuri.
Persoanele vor fi imunizate cu serul Pfizer și doritorii nu au nevoie de programare, ci doar de buletin.
Maratonul de la Timişoara aduce două premiere
Şi Timişoara face în acest weekend al doilea Maraton al Vaccinării şi vine cu două premiere naţionale.
"Maratonul care a dat tonul - 14-17 Mai 2021, Timişoara, CRAFT, Bv Eroilor de la Tisa 22. A doua ediţie a Maratonului Vaccinării de la Timişoara, proiect care a dat tonul unor acţiuni similare la nivel naţional, vine, pe lângă rapelul asigurat celor vaccinaţi cu prima doză de Pfizer, cu două noutăţi:
Vaccinare cu Johnson&Johnson pentru cei nevaccinati încă, vaccin ce necesită o singură doză (fiind singurul vaccin care asigură sinteza optimă de vaccin după o doză!);
Un screening al stării de sănătate a populaţiei - în premieră naţională în cadrul unui Maraton al vaccinării - prin efectuarea de teste de depistare a unor patologii cronice la persoanele cu factori de risc - vom reveni cu detalii.
Mulţumiri speciale Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIAT), pentru oferirea gratuită a excelentei locaţii de desfăşurare a Maratonului: CRAFT, Bv Eroilor de la Tisa”, a scris pe Facebook medicul Dorel Săndesc, vicepreşedinte al Societăţii Române de ATI şi iniţiatorul primului Maraton al Vaccinării.
În cadrul evenimentului, sunt disponibile 2.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson.
La Timişoara, în cadrul primei ediţii a Maratonului al Vaccinării, care a avut loc în luna aprilie, fiind primul de acest fel din ţară, s-au vaccinat 6.722 de oameni. Aceştia vor primi rapelul în cea de-a doua ediţie, în perioada 14 - 17 mai.
Vaccinare şi testare pentru hepatită, la Constanţa
O campanie care include un maraton de vaccinare anti-COVID şi de testare pentru virusul hepatitei C se va desfăşura sâmbătă, între orele 10:00 şi 18:00, pe promenada Cazinoului Constanţa.
Imunizarea se va face cu vaccinul Pfizer şi va fi asigurată de o echipă mobilă de la cel mai mare centru de vaccinare din judeţ - cel de la Pavilionul Expoziţional Constanţa.
''Evenimentul îşi propune să vină şi în sprijinul pacienţilor cu hepatita C încă nediagnosticaţi, diminuând astfel povara pe care această afecţiune o reprezintă pentru pacienţi şi societate, prin testare-diagnostic-tratament antiviral-vindecare. Testarea se va realiza cu teste rapide de diagnostic'', precizează Prefectura Constanţa.
De asemenea, din acest weekend cei care vor se pot vaccina și la Castelul Corvinilor din Hunedoara.