Mai mulți morți și răniți, după ce un tren a deraiat în Egipt (Foto & Video)

Mai mulți morți și răniți, după ce un tren a deraiat în Egipt (Foto & Video)

Două persoane au murit şi alte câteva au fost rănite, într-un accident de tren la nord de Cairo, a anunţat Ministerul egiptean al Sănătăţii.

Acesta a precizat că există „doi morţi în accidentul de tren de la Qalyub, în timp ce răniţii sunt în stare stabilă”, relatează AFP.

Autoritatea naţională feroviară egipteană a declarat că accidentul a avut loc când un tren de pasageri care intra în staţia Qalyub a trecut de un semnal de oprire.

"Acest lucru a dus la deraierea locomotivei şi a primului vagon", a precizat autoritatea într-o declaraţie.

ADVERTISING

Imagini de la faţa locului au arătat primele echipaje de intervenţie îndreptându-se spre vagoane care păreau încă să fie cu partea dreaptă în sus, în spatele unui zid înalt.

Poliţia a format un perimetru pentru a ţine la distanţă mulţimea care s-a cocoţat pe alţi pereţi din apropiere.

O macara a fost adusă mai târziu pentru a ridica un vagon deraiat care părea să fie parţial zdrobit.

Accidentele feroviare egiptene au fost puse, în cea mai mare parte, pe seama infrastructurii şi a întreţinerii deficitare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În aprilie 2021, ministrul Transporturilor, Kamel el-Wazir, l-a concediat pe şeful autorităţii feroviare, în urma unei revolte în cea mai populată ţară din lumea arabă din cauza proastei gestionări a liniilor de tren. Demiterea a avut loc la două zile după un accident care a costat 23 de vieţi.

Unul dintre cele mai grave a avut loc în 2002, când un incendiu a distrus un tren aglomerat la sud de capitală, provocând moartea a 373 de persoane.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇