Maghiarii fac lobby pentru Ținutul Secuiesc în Parlamentul României. Vor autonomie și arborarea steagului

Maghiarii fac lobby pentru Ținutul Secuiesc în Parlamentul României. Vor autonomie și arborarea steagului

Consiliul Național Secuiesc (CNS) a decis că va fi reprezentat în Parlamentul României și în afacerile UE de 4 delegați și va avea însărcinați cu promovarea formațiunii și gestionarea simbolurilor secuiești.

Cele patru funcţii nou create au fost decise în cadrul celei de-a 24-a Adunări a Delegaţilor, care a avut loc sâmbătă, la Târgu Mureş, unde delegaţii au aprobat propunerile Comitetului Permanent, transmite hirado.hu.

Deputatul József Kulcsár-Terza a fost ales în funcţia de delegat din partea CNS în Parlamentul României. Fostul politician al Partidului Civic Maghiar (PCM), care în prezent este preşedintele interimar al nou înfiinţatei Forţe Civice Maghiare (FCM), a ajuns în Camera Deputaţilor pe lista electorală a UDMR.

ADVERTISING

Potrivit deciziei CNS, în timpul mandatului său, sarcina acestuia este să prezinte obiectivele Consiliului în faţa legislativului român şi să înainteze proiecte de legi, cum ar fi statutul de autonomie elaborat de CNS. Mandatul său coincide cu durata mandatului său parlamentar.

Zsolt Szilágyi, vicepreşedintele Alianţei pentru o Europă Liberă, a fost numit în funcţia de însărcinat pentru afaceri europene. El va trebui să stabilească şi să menţină contacte cu politicieni, organizaţii, mişcări regionale şi lideri ai comunităţilor autonome din UE.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Însărcinatul cu afaceri, funcţia nou creată de CNS, este Zoltán Gazda, preşedintele Consiliului Secuiesc din judeţul Covasna, care va îndeplini sarcini administrative.

Edith Bíró, preşedinta Consiliului Secuiesc din Odorheiu Secuiesc, va fi responsabilă cu simbolurile secuieşti. Sarcinile sale sunt: să promoveze simbolurile secuieşti, să iniţieze arborarea steagului secuiesc în tot Ţinutul Secuiesc şi să organizeze evenimente la care sunt folosite simbolurile secuieşti.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇