MAE reacționează după ce Medvedev a vorbit despre o nouă Românie Mare: Declarația indică un mare grad de frustrare

MAE reacționează după ce Medvedev a vorbit despre o nouă Românie Mare: Declarația indică un mare grad de frustrare

Declaraţiile lui Dmitri Medvedev fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obişnuit deja, a Kremlinului, propagată în R. Moldova atât înainte, cât şi după agresiunea ilegală, nejustificată şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, afirmă Ministerul român de Externe.

Reacția indică, pe lângă un mare grad de frustrare, un lucru cert: decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă şi reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocaţiei şi orientării europene ale Republicii Moldova şi cetăţenilor săi, mai arată MAE, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Acestă decizie reprezintă, pe de o parte, iniţierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, acolo unde îi este locul şi, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii, conchide sursa citată.

Reacția MAE vine după ce fostul președinte rus Dmitri Medvedev, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, condus de Vladimir Putin, a declarat că aderarea mai rapidă a Republicii Moldova la UE este posibilă prin crearea „noii Românii Mari”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Moldova a intrat în coada lungă de aderare la UE, întinsă de-a lungul deceniilor. Bon voyage! Dar ei vor mai devreme! De aceea, există o altă modalitate de a obţine aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari ”, a spus politicianul pe canalul său Telegram, răspunzând unei întrebări a TASS cu privire la cât de curând ar putea avea loc aderarea Republicii Moldova la Uniune.

El a menţionat că „politicienii români dansează politic în cerc în jurul Moldovei” de multă vreme. Astăzi, acest lucru se întâmplă la propriu, a subliniat el.

ADVERTISING

Consiliul European a decis joi acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇