Liber la nunți și botezuri, fără restricții la numărul de persoane. Însă doar dacă sunt toate vaccinate

Liber la nunți și botezuri, fără restricții la numărul de persoane. Însă doar dacă sunt toate vaccinate

De la 1 iunie, se vor putea organiza nunți, botezuri, mese festive în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane, a anunțat președintele Klaus Iohannis, joi, într-o conferință de presă.

Numărul va crește de la 1 iulie iar apoi, din nou, de la 1 august, a subliniat șeful statului.

Foarte important de precizat este însă ca, în cazul în care organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, atunci se renunță la restricționarea numărului de participanți.

”Avem nunți, botezuri, mese festive, unde pot participa în exterior de la 1 iunie maximum 70 de persoane, în interior maximum 50 de persoane. De la 1 iulie numărul crește, de la 1 august numărul crește. Dacă organizatorul garantează că toate persoane sunt vaccinate se renunță la restricții”, a declarat Klaus Iohannis.

ADVERTISING

Aceeași măsură se aplică și la sălile de sport. Numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că sunt toate persoanele vaccinate, numărul poate să crească.

”La sălile de sport accesul este restricționat, dar dacă managerul asigură că toate persoanele sunt vaccinate, numărul poate să crească”, a mai spus șeful statului.

Tot azi, Klaus Iohannis a anunțat că nu va mai fi obligatoriu să purtăm mască în spații deschise, din 15 mai, cu câteva excepții, și se elimină și restricțiile de noapte.

Declarație de presă susținută de Președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

Declarație de presă susținută de Președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

Publicată de Guvernul României pe Joi, 13 mai 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇