La Sibiu s-au furat 8 vite de 15.000 de euro. Hoții aveau camionetă cu lift

La Sibiu s-au furat 8 vite de 15.000 de euro. Hoții aveau camionetă cu lift

Hoţia în România atinge noi culmi. În judeţul Sibiu, au fost furaţi 5 vite şi 3 viţei din rasa Angus, extrem de valoroase, iar hoţii au venit dotaţi cu o camionetă cu lift cu rampă, cu rampă, specială pentru animale, pentru că o astfel de vacă are 600 kg.

Prejudiciul se ridică la 15.000 de euro.

Problema e că nu le pot vinde legal nicăieri în ţară. Fiind o specie mai aparte, o astfel de vită se vinde cu multe acte, mai ceva ca un autoturism.

Jaful inedit a avut loc la o fermă din Porumbacu de Jos, iar hoții nu au fost identificați până acum de poliţie, transmite Ora de Sibiu.

ADVERTISING

Proprietara relatează ce s-a întâmplat: „Noi avem o fermă de vaci Angus în Porumbacu de Jos. Sunt doar de această rasă, certificate, originale. În noaptea de joi spre vineri, au venit hoții la fermă. Erau dotați cu o camionetă cu lift, cu rampă, specială pentru animale. Au folosit electroșocuri, au fost bine organizați și dotați și au furat 5 vaci, de câte 600 de kilograme fiecare, și 3 viței. Unele dintre vaci erau și gestante. În câmp au rămas acum patru viței care urlă după mamele lor”. 

Steluța Solomon oferă recompensă oricui va putea da informații valide, astfel încât animalele să fie găsite, iar hoții prinși. 

ADVERTISING

„Am făcut demersuri și la poliție. Ideea este că hoții nu pot vinde vacile, fiindcă ele au mai multe acte decât un autoturism. Nu le pot vinde de capul lor, fiindcă fac parte dintr-o asociație, au tot felul de documente, pașapoarte.

Așa că cel mai probabil le vor duce la abator. Am aflat că în Botoșani există un abator care le preia și așa fără acte. Speranța mea este că cineva i-a văzut pe hoți și ne va ajuta. Noi bănuim cine ar fi fost, dar așteptăm ancheta. Cu siguranță este și cineva din sat, fiindcă o persoană care nu cunoaște zona n-ar fi știut să meargă pe drumuri de țară ca să ajungă la fermă”, adaugă proprietara. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇