La manifestațiile anti-restricții din București jandarmii au aplicat 30 de amenzi în valoare de peste 29.000 lei

La manifestațiile anti-restricții din București jandarmii au aplicat 30 de amenzi în valoare de peste 29.000 lei

Jandarmeria a aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.950 de lei, atât organizatorilor cât și unora dintre participanții la manifestațiile anti-restricții desfășurate sâmbătă în București.

Câteva sute de persoane au manifestat sâmbătă împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru a limita epidemia de COVID, în zonele Piața Victoriei, Piața Universității, Parc Izvor și zona statuii Leu. Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București anunță că până sâmbătă seara au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 29.950 de lei, atât organizatorilor cât și unora dintre participanți.

ADVERTISING

Organizatorii activităților au fost sancționați contravențional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți, nu au asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021 și nu au respectat locul de desfășurare a activităților declarate.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor care se impun, adaugă jandarmeria.

ADVERTISING

Manifestații asemănătoare au avut loc și în Cluj, Brașov, Timișoara, Constanța și Galați.

Protest antiCovid la Timişoara: S-a dat foc la măști. Jandarmii au dat câteva amenzi (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇