La jumătate din creşele din Ploiești, administratorii furau din hrana copiilor. Şefa creşelor a fost reţinută, alături de mai multe angajate

La jumătate din creşele din Ploiești, administratorii furau din hrana copiilor. Şefa creşelor a fost reţinută, alături de mai multe angajate

Directoarea Centrului Creşe din Ploieşti, Angelica Fodor, a fost reţinută într-un dosar în care procurorii prahoveni suspectează că, alături de alte angajate, sustrăgea din mâncarea alocată pentru hrana copiilor.

Angelica Fodor, care coordonează creşele din Ploieşti, şi alte trei femei, administrator la trei dintre cele şase creşe din municipiu, au fost reţinute în urma unor percheziţii care au avut loc luni,  au declarat inițial, marți, surse din administraţia locală, în subordinea căreia se află Centrul de Creşe Ploieşti.  

Până la această oră, în total, cinci persoane au fost reţinute şi alte 11 sunt cercetate în libertate, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, Andrei Bunea.

Astfel, procurorii prahoveni fac cercetări faţă de 16 persoane - angajaţi ai Centrului de Creşe din Ploieşti - pentru infracţiuni de dare de mită, luare de mită şi delapidare.

La descinderile care au avut loc luni la domiciliile unor suspecţi au fost găsite produse de curăţenie, alimente şi chiar aparatură electronică despre care se suspectează că ar fi fost sustrase din creşe, au declarat surse judiciare.  

Urmează ca procurorul de caz să decidă dacă cere arestarea preventivă a celor cinci reţinuţi sau dispune alte măsuri preventive.  

Primăria Ploieşti anunţă că activitatea în creşe nu este afectată

”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la percheziţiile derulate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un dosar în care se fac cercetări pentru dare şi luare de mită, la creşele din municipiul Ploieşti, municipalitatea nu face comentarii asupra acestei speţe.

Organele de cercetare acţionează conform legii, iar în această situaţie justiţia îşi va urma cursul, prezumţia de nevinovăţie fiind valabilă până la o sentinţă definitivă.

Conducerea primăriei îşi exprimă regretul fată de această situaţie şi asigură părinţii că activitatea din interiorul creşelor nu va fi afectată de aceste evenimente”, a transmis Primăria Ploieşti.

În cele şase creşe din municipiul Ploieşti sunt înscrişi 583 de copii, iar aproximativ 450 dintre aceştia merg zilnic la creşă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇