Kim Jong Un a cerut fabricilor de armament să își mărească producția. Experții cred că vor crește exporturile de arme către Rusia

Kim Jong Un a cerut fabricilor de armament să își mărească producția. Experții cred că vor crește exporturile de arme către Rusia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a dat instrucțiuni fabricilor care produc motoare de rachete, artilerie și alte arme să își mărească producția.

Anunțul a fost făcut duminică de presa de stat, informează Reuters.

Inspecțiile efectuate de Kim de joi până sâmbătă au vizat fabricile care produc motoare pentru rachete și vehicule aeriene fără pilot, precum și obuze, a transmis agenția de presă de stat KCNA.

Vizitele au loc în condițiile în care liderul de la Phenian și-a propus să dezvolte diferite arme strategice. De asemenea, în ultimii ani, Coreea de Nord și-a intensificat testele militare.

Cheong Seong-chang, expert în strategia politică a Coreei de Nord la Institutul Sejong de lângă Seul, crede că liderul nord-coreean se concentrează pe modernizarea și inovarea tehnică a armelor ceea ce va contribui la creșterea exportului de arme către Rusia.

ADVERTISING

De altfel, americanii au acuzat Coreea de Nord că a furnizat arme Rusiei pentru războiul său din Ucraina. Rusia și Coreea de Nord au respins acuzațiile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇