Judeţul Maramureș a intrat în stare de alertă din cauza deșeurilor

Judeţul Maramureș a intrat în stare de alertă din cauza deșeurilor

Judeţul Maramureş a intrat în stare de alertă pentru o perioadă de 30 de zile din cauza operaţiunii de relocare a deşeurilor menajere colectate şi depozitate, a informat, joi, prefectul Rudolf Stauder.

Conform acestuia, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a avizat declararea stării de alertă la nivelul judeţului.

Rudolf Stauder a precizat că în hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se menţionează că tratarea şi depozitarea deşeurilor de la nivelul judeţului Maramureş vor fi asigurate, pentru o perioadă de şase luni, la operatori autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea.

"În acest sens, tratarea şi depozitarea deşeurilor se vor realiza pe bază de contract încheiat între autorităţile responsabile în acest domeniu şi operatorii economici autorizaţi din judeţul Bihor, municipiul Oradea", a precizat Rudolf Stauder.

Totodată, prefectura va raporta lunar la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă stadiul îndeplinirii măsurilor pentru revenirea la starea de normalitate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇