Joe Biden și soția sa au vorbit de Crăciun cu soldaţii americani de la Deveselu (Video)

Joe Biden și soția sa au vorbit de Crăciun cu soldaţii americani de la Deveselu (Video)

Joe Biden și prima doamnă Jill au marcat primul Crăciun la Casa Albă printr-un apel video cu militarii americani staţionaţi pe tot globul.

Vorbind de la Casa Albă, au discutat cu membri ai forteţor armate din Qatar, România (de la baza Deveselu), Bahrain și cu reprezentanţi ai Forțele Spațiale din Aurora, Colorado, relatează Politico.

Președintele le-a mulţumit tuturor pentru că sunt „întotdeauna gata, mereu vigilenţi”.

Biden a vorbit despre membrii Forțelor Armate ca fiind „coloana solidă de oțel a națiunii”.

ADVERTISING

„Am spus de multe ori, ca națiune, avem multe obligații, dar avem o singură obligație cu adevărat sacră: să îi pregătim în mod corespunzător și să-i echipăm pe cei pe care îi trimitem în pericol și să avem grijă de ei și de familiile lor, în timp ce sunt plecaţi si când se întorc acasă. Pentru că voi sunteți acolo şi faceți ceea ce faceți, americanii din întreaga ţară pot petrece astăzi alături de cei dragi”, a spus Biden.

Soţia sa a remarcat că sunt obişnuiţi în familie cu experiența de a-i avea pe cei dragi departe de casă, de Crăciun, amintind de fiul lor decedat Beau, care a luptat în Irak, la fel cum și tatăl ei a luptat în Pacific, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

ADVERTISING

„Îmi pare rău că trebuie să plecaţi. Știm cum este pentru familiile voastre să aibă acel loc gol la masă, așa cum am avut şi noi”, le-a spus ea.

Celor doi Biden, care au primit întrebări pe chat, li s-a alăturat pe canapea Comandantul, cățelul lor ciobanesc german.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇