Joe Biden s-ar putea întâlni cu Putin în noiembrie

Joe Biden s-ar putea întâlni cu Putin în noiembrie

Preşedintele american Joe Biden nu a exclus joi o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin la summitul G20 din noiembrie din Bali, în Indonezia, relatează AFP.

„Asta rămâne de văzut”, le-a spus el jurnaliştilor, întrebat despre posibilitatea de a discuta direct cu preşedintele rus în timpul summitului.

Și Casa Albă a declarat anterior că o astfel de întâlnire nu este imposibilă.

Însă planurile de călătorie ale celor doi lideri rămân să fie confirmate. Executivul american a declarat că dacă Vladimir Putin se va deplasa la summitul G20, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar urma de asemenea să participe, chiar dacă ţara sa nu este membră a grupului.

ADVERTISING

În acelaşi timp, Joe Biden s-a declarat "sigur" că va avea o întâlnire cu omologul său chinez Xi Jinping dacă acesta va veni la reuniunea din Bali.

Nu este sigur că Vladimir Putin şi Xi Jinping vor fi prezenţi, notează France Presse. Invadarea Ucrainei a izolat Rusia pe scena internaţională, iar liderul chinez îşi limitează deplasările în străinătate din cauza Covid-19.

În august, preşedintele indonezian Joko Widodo a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că preşedinţii rus şi chinez vor participa la summit.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇