Joe Biden a ratificat planul de investiții de 1.200 de miliarde de dolari pentru infrastructura SUA (Video)

Joe Biden a ratificat planul de investiții de 1.200 de miliarde de dolari pentru infrastructura SUA (Video)

Preşedintele Joe Biden a ratificat planul său masiv de investiţii în domeniul infrastructurii prin intermediul căruia, a apreciat liderul de la Casa Albă, „America va avansa din nou”.

Preşedintele american a semnat această lege ce prevede investiţii în valoare de 1.200 de miliarde de dolari în cadrul unei ceremonii desfăşurate cu mare fast în grădina Casei Albe, informează AFP şi Reuters.

President Biden signs landmark $1 trillion infrastructure bill into law — 11/15/21

Planul, a cărui lege a fost adoptată recent de Congres după mai multe luni de tergiversări, vizează crearea a milioane de locuri de muncă, reparaţii şi modernizări de autostrăzi, poduri, căi navigabile, porturi etc.

Preşedintele Biden a declarat că aprobarea acestei legi a demonstrat faptul că, „în pofida cinicilor, democraţii şi republicanii se pot uni pentru a oferi rezultate”. El a calificat acest proiect ambiţios drept un „plan pentru a reconstrui America”, conform Reuters.

„Prea des la Washington, motivul pentru care nu facem lucruri este pentru că insistăm să obţinem tot ceea ce ne dorim. Cu această lege, ne-am concentrat să facem lucruri”, a spus Biden.

Înaintea ceremoniei, Joe Biden a semnat un ordin executiv ce prevede ca materialele fabricate în Statele Unite să aibă prioritate în proiectele de infrastructură.

ADVERTISING

De asemenea, a înfiinţat un grup operativ format din înalţi oficiali ai cabinetului său pentru a ghida implementarea legii. El l-a numit pe fostul primar al oraşului New Orleans, Mitch Landrieu (61 de ani), responsabil cu supervizarea punerii în aplicare a acestui plan.

Democratul Joe Biden mizează pe acest vast program de investiţii pentru a-şi sprijini partidul în alegerile legislative de la mijloc de mandat, prevăzute în noiembrie 2022.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇