Iulia Navalnaia, la Bruxelles. Va vorbi în fața miniștrilor de Externe din UE

Iulia Navalnaia, la Bruxelles. Va vorbi în fața miniștrilor de Externe din UE

Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus Alexei Navalnîi, decedat vineri într-o închisoare rusă din Arctica, se va întâlni luni, la Bruxelles, cu miniştrii de Externe ai statelor Uniunii Europene, a anunţat duminică şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

„Luni, o voi primi pe Iulia Navalnaia la Consiliul Afaceri Externe al UE”, a declarat duminică seara Josep Borrell pe platforma socială X.

„Miniştrii din UE vor trimite un puternic mesaj de susţinere luptătorilor pentru libertate din Rusia şi vor onora memoria lui Alexei Navalnîi", a scris Borrell.

Iulia Navalnaia, care nu şi-a mai văzut de doi ani soţul, a declarat că ea îl consideră pe preşedintele rus Vladimir Putin „personal responsabil" de moartea lui şi a îndemnat comunitatea internaţională să se unească pentru a învinge „acest regim terifiant".

ADVERTISING

Ministrul Afacerilor Externe italian Antonio Tajani a estimat că declaraţiile Iuliei Navalnaia „vor ajuta toţi europenii să înţeleagă mai bine ce tip de sistem violent trebuie să înfruntăm în Ucraina".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇