Italia a fost măturată de vânturi puternice, mistuită de incendii și zguduită de cutremure în doar câteva zile

Italia a fost măturată de vânturi puternice, mistuită de incendii și zguduită de cutremure în doar câteva zile

Italia a fost măturată de vânturi puternice, de până la 150 de km/h în ultimele zile, provocând victime umane, dar și incendii care au gonit 1.700 de oameni din casele lor. De asemenea, italienii au avut parte și de un cutremur care s-a simțit până la Roma.

Doi copii au murit sâmbătă, în nordul Italiei, după ce vânturile cu puterea unui uragan au doborât un copac din camping-ul unde se aflau, împreună cu părinții lor.

Victimele, două surori de 3 și 14 ani, au murit la spital, în timp ce un alt frate a fost ușor rănit. În același timp, părinții au rămas nevătămați, potrivit publicațiilor italiene, citate de Fox News.

ADVERTISING

Ceilalți turiști campați lângă Marina di Massa, un orășel pe coasta Toscanei, părăsiseră deja campingul după avertizările meteo venite din partea autorităților în weekend.

Rogo doloso nel Palermitano, evacuati 400 abitanti

Vântul puternic a măturat întreaga Italie pe timpul nopții, alimentând inclusiv un foc de vegetație într-o pădure de lângă Palermo, în Sicilia.

Aici, 1.700 de oameni au fugit din calea flăcărilor părăsindu-și casele din orașul Altofonte, sâmbătă seara.

Guvernatorul Siciliei, Nello Musumeci, susține că focul, care a ars până duminică, ar fi fost pus intenționat în șase locuri diferite.

ADVERTISING
Castelli Romani - Sisma in diretta (28.08.20)

De asemenea, un cutremur de magnitudinea 3.0 pe scara Richter s-a produs cu o zi înainte, vineri, la ora 14:00. Mișcarea tectonică a durat 10 secunde, a avut epicentrul în Lariano, în zona Castelli Roman și s-a simțit până la la Roma.

Cutremurul a fost surprins de camerele de supraveghere amplasate pe autostrada A24, la intersecția dintre Settecamini și Via Fiorentini.

Coronavirusul revine în forță în Europa: Au explodat cazurile noi în Germania, Italia, Franța și Spania

ADVERTISING

Restricții în plin sezon turistic în Italia: Se închid discotecile și masca devine obligatorie, inclusiv în aer liber


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇