Israelul face exerciţii militare pe cerul României. Piloţii vor simula inclusiv aterizarea pe teritoriu inamic

Israelul face exerciţii militare pe cerul României. Piloţii vor simula inclusiv aterizarea pe teritoriu inamic

Israelienii fac exerciţii militare în România, cu avioane care vor zbura în special la altitudini joase şi pe timp de noapte.

Mai multe aeronave militare au fost trimise în România pentru exerciţiul Blue Sky. La exerciţiu participă avioane militare de transport C-130 (foto) şi C-130J ale escadrilelor 131 şi 103, de la Baza aeriană Nevatim, situată în apropierea oraşului Beersheba, informează un comunicat al Forţelor Aeriene israeliene.

Piloţii israelieni vor efectua zboruri la joasă altitudine în zone cu care nu sunt familiarizaţi şi vor face aterizări în "scenarii care simulează teritoriul inamic".

ADVERTISING

"Antrenamentele în România reprezintă o oportunitate de a ne provoca pe noi înşine, de a ne îmbunătăţi abilităţile şi a deveni mai puternici dincolo de frontierele Israelului", a declarat generalul Gilad Keinan, comandantul Bazei aeriene Nevatim, citat de Times of Israel.

"Este un exerciţiu important şi semnificativ pentru capacităţile de transport aerian greu şi pentru Forţele Aeriene israeliene, pentru a consolida capabilităţile aeriene şi competenţele personalului", adaugă oficialul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇