Intervenție a salvamontiștilor într-o zonă extrem de dificilă, de unde se aud strigăte

Intervenție a salvamontiștilor într-o zonă extrem de dificilă, de unde se aud strigăte

Salvamontiştii din Caraş-Severin intervin, sâmbătă seară, într-o zonă extrem de dificilă, de unde se aud strigăte. Salvatorii nu ştiu nici numărul persoanelor implicate, nici starea acestora.

”Acţiune în derulare a salvamontiştilor din cadrul serviciului Salvamont Caraş-Severin, formaţia Herculane, care intervin in pereţii din zona Avenul lui Adam de unde se aud strigăte”, a transmis, sâmbătă, Salvamont România.  

Salvamontiştii precizează că zona este deosebit de grea, accidentată, stânca e acoperită cu porţuni de gheaţă şi zăpadă îngheţată.  

ADVERTISING

”Nu se ştie numărul persoanelor şi starea lor medicală, e foarte frig, întuneric şi se anunţă o intervenţie extrem de dificilă”, au mai precizat salvamontiştii.  

Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont Caraș Severin, formația Herculane, care...

Publicată de Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont pe Sâmbătă, 5 februarie 2022

Tot sâmbătă seara, colegii lor de la Salvamont Voineasa au intervenit pentru găsirea a două persoane care au schiat prin pădure, după închiderea pârtiei, şi s-au rătăcit. Cei doi nu erau îmbrăcaţi încât să reziste mult temperaturilor scăzute de pe timpul nopţii.

ADVERTISING

Salvamontiştii s-au repartizat în trei grupe de căutare, din partea superioară cu snowmobilele, o grupă direct în pădure şi o grupă din partea inferioara. Cei doi rătăciți au fost găsiți blocați intr-o zona greu accesibilă și accidentată, fără probleme medicale. Urmează recuperarea lor și transportul cu un snowmobil la baza partiei.

”Salvamont România vă îndeamnă la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane după o nouă îngrijorătoare serie de zeci de accidente înregistrate azi”, au mai transmis salvamontiştii.  

Update :salvamontiștii i-au găsit pe cei doi blocați intr-o zona greu accesibilă și accidentată sinu au probleme...

Publicată de Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont pe Sâmbătă, 5 februarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇