Interlopul Genică Boenică a fost adus în țară. Era fugit de 15 ani în Iordania și râdea de autoritățile române

Interlopul Genică Boenică a fost adus în țară. Era fugit de 15 ani în Iordania și râdea de autoritățile române

Interlopul Romeo Ursu, cunoscut sub numele de Genică Boenică, condamnat în 2 dosare la pedepse totalizând peste 10 ani de închisoare, a fost reținut și adus în ţară.

El a fost condamnat pentru infracţiuni precum complicitate la tentativă de înşelăciune, constituire de grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Bărbatul se afla de 15 ani în Iordania, de unde posta pe Facebook imagini şi texte ironice la adresa autorităţilor române.

ADVERTISING

„La data de 18 septembrie 2023, poliţiştii Direcţiei Investigaţii Criminale - I.G.P.R., cu sprijinul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, au pus în executare 2 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise pe numele unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Municipiul Bucureşti.

Acesta a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tentativă de înşelăciune şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii”, anunţă IGPR.

ADVERTISING

De asemenea, bărbatul se sustrăgea de la punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Constanţa, fiind condamnat la o pedeapsă de 8 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Ulterior, și ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat „vestea bună” pe Facebook.

„Începem săptămâna cu o veste bună. Un avion l-a adus, în această dimineață, din Iordania în România, pe Romeo Ursu, în vederea executării unei pedepse privative de libertate. (...) Romeo Ursu a fost preluat de pe aeroportul Otopeni de organele de poliție și va fi transportat la penitenciarul Rahova.

ADVERTISING

Este un gest de normalitate într-un stat de drept. Nimeni nu este mai presus de lege. Ca ministră a Justiţiei, voi face tot ce ţine de atribuţiile mele pentru a nu permite nimănui să se sustragă justiţiei naţionale”, a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

Interlopul tachina des autoritățile române, prin mesaje ironice pe Facebook. În urmă cu 3 ani chiar susținea că a scăpat de condamnări prin prescripție.

„Sunt un om liber după 12 ani (…). Autorități române, am ridicat rangul de interlop la loc de cinste, pe când voi, prin incompetența voastră, prin trădările voastre de neam și țară ați demonstrat de 30 de ani unde ați dus tara și națiunea română!”, scria Genică Boenică în 2020 pe Facebook.

Sau îndeplinit termenele de PRESCRIPTIE A EXECUTARI PENALE,am reușit ce nu a reușit nimeni în România,sunt un OM LIBER...

Publicată de Ursu Romeo pe Luni, 8 iunie 2020

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇