Înlocuitorul patriarhului sârb mort de COVID-19 s-a infectat și el și a ajuns la spital

Liderul interimar al Bisericii Ortodoxe Sârbe, arhiepiscopul Hrizostom, care a preluat funcţia după moartea patriarhului Irineu din cauza COVID-19 luna trecută, a fost internat în spital după ce a fost testat pozitiv la coronavirus, a anunţat Biserica.

Hrizostom, 68 de ani, a fost admis într-un spital din Belgrad "din cauza rezultatului pozitiv la testul de COVID-19", a anunţat Biserica Ortodoxă Sârbă într-un comunicat.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Nu a fost oferit niciun detaliu despre starea de sănătate a demnitarului religios, notează AFP.

Arhiepiscopul a condus la 22 noiembrie, la Belgrad, funeraliile patriarhului Irineu, la care au asistat mii de persoane.

Nici el, nici ceilalţi responsabili religioşi nu au purtat mască în timpul ceremoniei de la Biserica Sf. Sava din capitala Serbiei.

Mii de credincioşi, unii fără mască, au venit la catafalcul patriarhului Serbiei, decedat de Covid. Au sărutat sicriul, ignorând pandemia

Patriarhul Irineu, în vârstă de 90 de ani, a murit după ce a prezidat funeraliile altui demnitar religios, mitropolitul Amfilohie, cel mai înalt prelat al Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, decedat şi el din cauza COVID-19.

Patriarhul Serbiei a murit de Covid. Se infectase la o înmormântare cu mii de oameni

Această ţară din Peninsula Balcanică având o populaţie de şapte milioane de locuitori se confruntă cu o creştere puternică a numărului de contaminări. Peste 200.000 de persoane au fost contaminate în Serbia şi mai mult de 1.800 au murit din cauza COVID-19 până în prezent.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!