Incidența îmbolnăvirilor de Covid a ajuns la 2,33 în București, cel mai mult în Sectorul 2. Azi se decid noi restricții

Incidența îmbolnăvirilor de Covid a ajuns la 2,33 în București, cel mai mult în Sectorul 2. Azi se decid noi restricții

Incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19 în București a ajuns, sâmbătă, la 2,33 la mie, conform datelor transmise de autorităţi. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a fost convocat pentru a lua măsurile care se impun, având în vedere că s-a intrat în scenariul galben.

Vineri, Bucureştiul avea un coeficient al infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, de 2,05, iar joi, valoarea acestui coeficient era 1,93, fiind înregistrate 604 cazuri noi de COVID-19.

ADVERTISING

Pe sectoare, incidența arată astfel:

  • Sector 1 - 2.90
  • Sector 2 - 2.94
  • Sector 3 - 1.92
  • Sector 4 - 2.12
  • Sector 5 - 2.28
  • Sector 6 - 2.15

CSUMB se va întruni online, sâmbătă, de la ora 12, a informat subprefectul Antonela Ghiţă.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, legislaţia prevede că în maximum 48 de ore de la atingerea pragului COVID-19 de 2 la mia de locuitori, CMBSU pune în aplicare măsurile din hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie, pe baza analizei prezentate de DSP.

ADVERTISING

Intrarea în scenariul galben implică restricţii privind numărul de persoane care pot participa la diverse evenimente şi condiţiile în care pot participa, conform hotărârii care prelungeşte starea de alertă. La nunţi, botezuri şi alte evenimente private, este permisă particparea a cel mult 100 de persoane în interior şi a 150 de persoane în exterior, a 300 de persoane în interior, dacă sunt vaccinate, au test negativ sau au trecut prin boală sau la capacitatea maximă dacă toate persoanele sunt vaccinate.

ADVERTISING

Citește și:

Studiu CDC: Care vaccin protejează mai bine împotriva spitalizării

Valeriu Gheorghiţă: Situaţia e cât se poate de serioasă. La 15 octombrie am putea să depăşim 17.000 pe zi, să avem vârfuri de 20.000 de cazuri



În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇