Organizatorii i-au tăiat microfonul lui ÎPS Teodosie, în timpul slujbei de Ziua Marinei (Video) UPDATE Reacția Statului Major al Forţelor Navale

Organizatorii i-au tăiat microfonul lui ÎPS Teodosie, în timpul slujbei de Ziua Marinei  (Video) <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Reacția Statului Major al Forţelor Navale

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a fost întreruptă, luni, de organizatori şi i-a fost dat cuvântul şefului Statului Major al Forţelor Navale, Mihai Panait.

ÎPS Teodosie şi-a continuat apoi slujba religioasă, aproximativ cinci minute, dar fără sunet, după care a părăsit portul militar.

Arhiepiscopul a declarat jurnaliştilor că este pentru prima oară când i se opreşte microfonul în timpul unei slujbe religioase şi că nu vrea să interpreteze acest gest.

Întrebat dacă s-a supărat, el a răspuns: ”De ce să mă supăr, nu am voie să mă supăr. Îi compătimesc pe cei care au făcut asta pentru că înaintea lui Dumnezeu vor răspunde".

ADVERTISING

Reacția Statului Major al Forţelor Navale

Statul Major al Forţelor Navale (SMFN) a reacţionat arătând că regretă situaţia creată, aceasta fiind cauzată de o "eroare de comunicare survenită între personalul tehnic care a asigurat desfăşurarea ceremoniei".

"Statul Major al Forţelor Navale, în calitate de instituţie organizatoare a ceremoniei de luni, 15 august, din Portul militar Constanţa, regretă situaţia creată pe timpul oficierii serviciului religios. Întreruperea amplificării sunetului pe timpul acestui moment a fost cauzată de o defecţiune tehnică a circuitului audio.

ADVERTISING

Din nefericire, această avarie nu a putut fi sesizată şi comunicată în timp util prezentatorilor ceremoniei. Aceştia nu aveau legatură vizuală cu locul de oficiere, interpretând întreruperea sunetului drept încheierea serviciului religios şi, astfel, au introdus următorul moment din ceremonial", se arată în poziţia transmisă de SMFN.

Instituţia precizează că, în cel mai scurt timp, conducerea SMFN va transmite către Arhiepiscopia Tomisului o informare oficială cu privire la cele întâmplate şi exprimă încă o dată regrete pentru eroarea de comunicare survenită între personalul tehnic care a asigurat desfăşurarea ceremoniei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇