Un bărbat a aruncat benzină și a provocat un incendiu la Parlament (Foto&Video) Cine e piromanul pe care Poliția nu e capabilă să-l găsească

Un bărbat a aruncat benzină și a provocat un incendiu la Parlament (Foto&Video) Cine e piromanul pe care Poliția nu e capabilă să-l găsească

Un incident de securitate a avut loc, marţi, la Palatul Parlamentului, după ce un bărbat a aruncat cu benzină la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaţilor şi a provocat un incendiu. După ore întregi de la incident, Poliţia nu a reuşit să îl găsească, deşi ştiu cine e şi au pus filtre în tot Bucureştiul.

Omul a intrat în curtea Parlamentului şi a aruncat cu benzină în zona vizitatorilor, în magazinul cu suveniruri, unde a izbucnit un incendiu.

Angajata care se afla în acel moment acolo a făcut un atac de panică în momentul în care a văzut focul.

Pompierii se aflau în clădire şi s-a intervenit imediat, astfel că focul a fost stins.

Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate.

Poliţia cere ajutor pentru găsirea vinovatului

Bărbatul care a aruncat cu benzină a fost surprins de camerele de supraveghere. Poliţia face apel la populaţie pentru a-l prinde pe suspect. Iată o fotografie furnizată presei:

image-19
Foto: MAI

Dacă îl observă cineva, recomandarea este să nu îl abordeze, ci să sesizeze Poliția.

ADVERTISING

Bărbatul e căutat pentru ''distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani''.

Incendiu la Palatul Parlamentului, în zona de acces pentru vizitatori

Incendiu la Palatul Parlamentului, în zona de acces pentru vizitatori https://www.agerpres.ro/eveniment/2024/09/17/incendiu-la-palatul-parlamentului-in-zona-de-acces-pentru-vizitatori--1356058

Publicată de AGERPRES pe Marţi, 17 septembrie 2024

„Avem un suspect în vârstă de 56 de ani din județul Vaslui, fotografiile v-au fost înaintate și sper ca în orice moment, dacă cetățenii îl vor identifica să ne apeleze ca să putem să îl ridicăm”, a afirmat Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei, marți seara, la Antena3, la 8 ore după incidentul din Parlament.

Acesta susține că este doar „o chestiune de timp până la depistarea bărbatului”.

Cine e piromanul

Suspectul ar fi Nicușor Ochiană, 56 de ani, din satul Mărășeni, comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui.

ADVERTISING

Potrivit paginii sale de Facebook, acesta este căsătorit și are trei copii. 

Bărbatul a lucrat mai mulți ani în Italia și se afla în vizită în România. 

A mai avut probleme cu legea în Italia, unde ar fi condus sub influența alcoolului. Se pare că acesta ar suferi de depresie, scrie Adevărul.

Incidentul nu s-a petrecut în zona de securitate

Jandarmeria Română precizează că incendiul provocat la Palatul Parlamentului nu se afla în zona de securitate a clădirii, iar bărbatul care a dat foc unor bunuri pe care le deţinea nu ajunsese la filtrele de control şi de securitate ale Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP).

"În jurul orei 13,50, la obiectivul Palatul Parlamentului, în zona unui magazin de suveniruri, aflat în proximitatea Sălii de expoziţii 'Constantin Brâncuşi', un bărbat a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la faţa locului.

ADVERTISING

Menţionăm faptul că, în zona producerii evenimentului, accesul este liber, conform Regulamentului de Acces în Camera Deputaţilor şi Senat, până la filtrele de control şi securitate ale SPP. De asemenea, este foarte important de precizat că bărbatul nu a pătruns în zona de securitate din incinta clădirii", arată sursa citată.

Cum a izbucnit scandalul: A fost conflict, ba n-a fost!

Poliţia Română a transmis că incidentul a avut loc după un conflict spontan. Substanţa inflamabilă nu a fost aruncată spre alte persoane, ci numai spre bunuri, fără a fi persoane rănite.

“În jurul orei 13.30, Poliţia Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană a aruncat o substanţă inflamabilă într-o instituţie publică din Sectorul 5.

De îndată la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare care a demarat verificările în cauza în vederea depistării persoanei respective şi tragerii la răspundere.

Imaginea persoanei respective a fost făcută publică pentru ca cetăţenii să ne sprijine şi îi rugăm pe această cale să ne sprijine în identificarea persoanei. De asemenea, dacă au cunoştinţă despre identitatea persoanei sau o văd în stradă, sunt rugaţi să nu intervină şi să ne anunţe de îndată”, a declarat, marţi, un reprezentant al Poliţiei.

El a precizat că incidentul s-a produs în urma unui conflict spontan.

”Din primele date a rezultat că a fost un conflict spontan. Ce este important şi aş vrea să asigur opinia publică că, din datele pe care le avem la acest moment, persoana respectivă nu a aruncat cu substanţa inflamabilă spre alte persoane, ci doar spre bunuri, iar incendiul a afectat doar bunuri, iar persoanele care se aflau în zona respectivă nu au fost rănite. (...) Cercetările sunt în plină desfăşurare, o echipă de cercetare complexă desfăşoară la acest moment investigaţii.

Vrem să depistăm persoana respectivă. De asemenea, desfăşurăm o întreagă paletă de activităţi în ceea ce priveşte audierea de martori, verificarea de camere de supraveghere, în vederea stabilirii situaţiei de fapt, pentru a avea o imagine completă cu privire la evenimentul respectiv, iar persoana să fie trasă la răspundere pentru faptele sale”, a mai transmis sursa citată.

Poliţistul a adăugat că acel conflict spontan a fost între bărbatul respectiv şi cei care se aflau în zonă.

Şeful Poliţiei are însă altă variantă. Nu a existat un conflict între suspect și vânzătoare sau alte persoane din incinta magazinului, așa cum s-a anunțat oficial.

„Vă asigur că am dispus tot ce înseamnă măsuri și filtre atât în București, fiind dat și către colegii mei de la inspectorate din țară, totodată fiind semnalată și poliția de frontieră tocmai pentru a exista o certitudine că nu poate părăsi țara. (...) Cu siguranță se vor stabili și tot ce s-a întâmplat din momentul intrării suspectului din curtea palatului și până la ieșirea lui. Noi am fost sesizați din momentul în care nu se mai afla în curte.”, a explicat Berechet, la Antena3.

Potrivit chestorului, nu există informații cu privire la anumiți complici care să-l fi ajutat pe bărbat să scape de sub ochii agenților, imediat după atac.



În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇