Incendiu uriaș într-un mall de lângă Moscova (Video)

Incendiu uriaș într-un mall de lângă Moscova (Video)

Un incendiu puternic a cuprins unul dintre cele mai mari centre comerciale de lângă Moscova, vineri dimineața, ceea ce a dus la prăbușirea unei părți a structurii.

Inițial nu au fost raportate victime, însă ulterior autoritățile au anunțat că o persoană a murit.

Autorităţile au spus iniţial că focul s-a extins pe o suprafață de aproximativ 7.000 de metri pătrați, în centrul comercial Mega din Khimki, lângă capitala Rusiei, transmite Reuters.

O sursă din echipele de intervenţie a declarat însă agenţiei ruse TASS că "întreaga clădire este în flăcări, incendiul s-a extins la aproximativ 18.000 de metri pătrați”.

Sursă video: NextaTV

Mall-ul Mega a găzduit mai multe lanțuri occidentale de retail înainte de retragerea companiilor din Rusia, în urma conflictului din Ucraina, inclusiv unul dintre primele magazine IKEA din zona Moscovei.

Pompierii au ajuns la 20 de minute după ce a fost declanșată alarma, dar eforturile lor au fost îngreunate din cauza mai multor explozii care s-au produs într-un magazin de vopseluri și lacuri.

ADVERTISING

În imaginile postate pe rețelele de socializare se observă cum o explozie distruge întreaga fațadă a centrului comercial.

Agenția rusă Ria Novosti transmite că incendierea intenționată este printre posibilele cauze avute în vedere de autorităţi.

Nu sunt excluse nici cauze tehnice, cum ar fi un scurtcircuit.

Pagubele s-ar putea situa la 20-30 de miliarde de ruble.

News Alert: Massive fire breaks out at suburban shopping centre in Moscow | Top News | WION

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇