Incendiu puternic lângă Mânăstirea Voroneț UPDATE

Incendiu puternic lângă Mânăstirea Voroneț <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă, în jurul orei 15:00, lângă Mănăstirea Voroneț din orașul Gura Humorului, în județul Suceava. Există riscul ca focul să se există la alte case, dar și la mânăstire, din cauza vântului.

Pompierii suceveni au fost chemați să intervină, sâmbătă, la un incendiu care se manifesta la o casă și la două anexe gospodărești ale acesteia. De asemenea, din cauza vântului și a focului puternic, flăcările au cuprins și acoperișul unei locuințe învecinate.

Suceava: Un incendiu a afectat două locuinţe din Voroneţ https://tinyurl.com/k9bmfvh9Sursa video: ISU Suceava

Publicată de AGERPRES pe Sâmbătă, 4 mai 2024

Casa care arde este din lemn, ca și cele din apropiere, ceea ce face riscul și mai mare.

Incendiul se manifestă la o casă de locuit și la două anexe gospodărești, iar flăcările s-au propagat și la acoperișul unei locuințe învecinate.

Publicată de NewsBucovina.ro pe Sâmbătă, 4 mai 2024

Din cauza vântului care bate cu putere, există un risc ridicat ca focul să se extindă și la alte locuințe din apropiere, ca și la Mânăstirea Voroneț, care se află la câteva sute de metri de locul incendiului.

ADVERTISING

În casa care a luat foc s-ar fi aflat o persoană vârstnică, dar aceasta a fost scoasă în siguranță și la timp din casă. Femeia, în vârstă de 48 de ani, a suferit un atac de panică şi a primit îngrijiri medicale.

"Pompierii paramedici SMURD au stabilizat-o şi au predat-o, ulterior, unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, care a transportat-o la spital", au transmis oficialii ISU Suceava.

UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, citat de News Bucovina, incendiul a fost localizat și pericolul de propagare a flăcărilor a fost îndepărtat. Pompierii lucrează pentru lichidare.

ADVERTISING

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect sau neizolat corespunzător.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇