Incendiu puternic la un depozit de deşeuri plastice din Salonta. Fumul toxic se îndreaptă spre Ungaria (Video)

Incendiu puternic la un depozit de deşeuri plastice  din Salonta. Fumul toxic se îndreaptă spre Ungaria (Video)

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineaţă, la un depozit de deşeuri plastice reciclabile din Salonta, două hale fiind cuprinse de flăcări.

“La ora 3:41, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu de mare amploare la un depozit de deşeuri plastice reciclabile situat în localitatea Salonta.

Pentru gestionarea evenimentului, la faţa locului au fost mobilizaţi de urgenţă peste 30 de pompieri, cu opt autospeciale, din care şapte autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi autospeciala de primă cercetare de evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, precum şi un echipaj de prim-ajutor calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca, citată de News.ro.

ADVERTISING

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta în curtea depozitului, la o hală de circa 1.300 mp şi generalizat la o alta de aproximativ 600 mp.

„Deocamdată, din fericire, nu s-au înregistrat persoane rănite. Se lucrează la localizarea incendiului”, a precizat Camelia Roşca.

Imagini: ISU Bihor

Fumul toxic este îndreptat de vânt către Ungaria

Fumul toxic rezultat din incendiu este îndreptat de vânt către Ungaria, respectiv localitatea Gest, a declaratcomisarul şef  al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu, pentru Agerpres.

ADVERTISING

"Fumul merge exact către localitatea Gest din Ungaria. Direcţia fumului este pe nord, nord-vest, aşa ziceau colegii de la Poliţia de frontieră. Din ce s-a discutat la faţa locului, poliţia de frontieră a anunţat autorităţile maghiare, în baza protocolului, despre această poluare transfrontalieră", a explicat Sever Şerbănescu.

Potrivit comisarului şef, reprezentanţii firmei SC Granuplast Direct SRL au precizat că pe suprafaţa depozitului se găsesc 1.300 de tone de deşeuri de material plastic şi granule, rezultate în urma mărunţirii deşeurilor.

ADVERTISING

Ei colectează deşeurile din plastic, le toacă cu utilaje speciale şi apoi le distribuie unor firme.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Bihor vor demara luni un control la această firmă, după ce au lăsat vineri o invitaţie administratorului societăţii de a se prezenta la începutul săptămânii viitoare la sediul instituţiei.

"Vrem să vedem modul de gestionare a acestor deşeuri, într-un control complex", a precizat Şerbănescu.

Incendiu devastator la o societate de colectare a deșeurilor din Salonta!

Incendiu devastator la o societate de colectare a deșeurilor din Salonta!În această dimineață, echipa de permanență s-a deplasat în urma apelului telefonic primit de la ISU Crișana la un incendiu în localitatea Salonta. Incendiul a izbucnit în jurul orei 3:40.Comisarii Gărzii de Mediu se află în prezent la fața locului, urmând ca după stingerea incendiului să efectueze o inspecție de mediu la societatea colectoare de deșeuri!

Publicată de Garda de Mediu Bihor pe Joi, 8 iulie 2021

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea a declarat, prin purtătorul de cuvânt Laura Bondar, că incendiul a fost localizat, nu există pericolul propagării acestuia la alte localităţi din zonă, în continuare acţionându-se în vederea stingerii incendiului în totalitate.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇