Incendiu la o biserică din Vrancea

Incendiu la o biserică din Vrancea

Pompierii militari au intervenit duminică pentru stingerea unui incendiu izbucnit la lumânărarul situat în curtea Bisericii „Sf. Ioan Botezătorul” din Vulturu de Sus.

Potrivit unui comunicat al ISU Vrancea, la faţa locului a acţionat un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Vulturu, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, iar incendiul a fost localizat în cel mai scurt timp şi lichidat în limitele găsite în mai puţin de 30 de minute.

În urma incendiului au ars lumânărarul în proporţie de 80% şi acoperişul construit din lemn cu învelitoare din tablă, în suprafaţă de 10 mp.

ADVERTISING

ISU Vrancea menţionează că, pentru a se diminua riscul de incendiu, nu trebuie lăsate aprinse lumânări sau candele în lăcaşuri de cult, inclusiv în chilii, fără a fi supravegheate, nu trebuie folosit focul deschis în locuri în care se lucrează sau se depozitează substanţe combustibile şi/sau inflamabile, iar enoriaşii trebuie să aprindă lumânări în afara bisericilor, în locuri special amenajate şi prevăzute cu mijloace de primă intervenţie.

Pompierii militari mai recomandă ca toate căile de acces, intervenţie şi evacuare a persoanelor şi bunurilor în caz de incendiu să se marcheze în conformitate cu cerinţele normative şi să se menţină în permanenţă libere şi practicabile. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇